Mynt erbjuder smarta företagskort

Mynt logotyp
Ansök om Mynts smarta kreditkort.

I samband med en tilläggsinvestering om 30 miljoner kronor från Luminar Ventures och Svea Ekonomi lanserar nu Mynt ett smart företagskort som är riktat mot småföretagare och startups.

Varför ett smart företagskort?

Lansering av en ny produkt är ofta resultat av ett behov på marknaden. Så är även fallet med det smarta företagskortet som kan användas både som betalkort och kreditkort. Mynt såg ett behov av att förenkla bokföringen för mindre företag, med begränsade resurser, som lägger mycket tid på att redovisa inköp. Tid som man som småföretagare sällan har, som man skulle vilja lägga på sin yrkesutövning i stället.

Företag lägger alldeles för mycket tid på att hantera kvitton och utlägg, i vissa fall så mycket som en dag i veckan. Mynt har spenderat mycket tid på att lösa problemet och har nu tagit fram en tjänst som varit i beta-test sedan juni. Feedbacken har varit otroligt positiv och företag står i kö för att få tillgång till tjänsten.

Baltsar Sahlin, VD och grundare på Mynt

Hur fungerar företagskortet?

Enkelt förklarat försöker Mynt automatisera all bokföring som är kopplat till dina inköp. Om du utför alla dina köp med Mynt-kortet är ambitionen att du inte ska behöva bokföra några inköp manuellt. Det enda du behöver göra är att betala med kortet och sedan fota kvittot i appen. Resten sköter Mynt.

Med integration till både Fortnoxs och Vismas bokföringssystem täcker Mynt upp större delen av de svenska småföretagarnas bokföringsprogram.

Hur får jag tag i företagskortet?

I skrivande stund är kreditkortet i stängd beta. Det går dock utmärkt att anmäla sitt intresse för att delta i ”early access”, vilket är nästa steg i lanseringen. Senare i höst kommer kreditkortet lanseras på bred front.

Om du är intresserad av att delta i early access är du välkommen att anmäla ditt intresse, utan bindning, på Mynts hemsida.

Vi på Kreditkortsförmedlingen.se kommer följa lanseringen av kreditkortet i höst och kommer med största sannolikhet att återkomma med fler nyheter rörande lanseringen. Kommer Mynts företagskort bli det bästa kreditkortet för småföretagaren?