Jämför kreditkort

Jämför kreditkort snabbt och smidigt. Det finns en uppsjö kreditkort att välja på, det är därför svårt att jämföra och välja mellan alla. Vilket ska man ta, det med bäst ränta eller bäst bonus? Eller kanske det som har flest räntefria dagar? Vi hjälper dig genom att smala och jämföra de mest populära kreditkorten bland olika kategorier under 2024. Vi recenserar och rankar varje kreditkort och ger motivering till vår placering. Allt för att ge dig bra information inför ditt val av kreditkort.

ÅrsavgiftKreditgränsEffektiv räntaRäntefria dagarBetygLäs vår recensionAnsök
Komplett Bank KreditkortKomplett Bank0 kr100 000 kr23,63%50 dagarBonuskort4.8 / 5RecensionAnsök nu
Kreditkort från Bank NorwegianBank Norwegian0 kr150 000 kr21,93%45 dagarResekort4.8 / 5RecensionAnsök nu
Supreme Card World KreditkortSupreme Card World1 068 kr200 000 kr31,59%60 dagarPremiumkort4.8 / 5RecensionAnsök nu
Coop Mastercard Mer KreditkortCoop Mastercard Mer0 kr 295 kr100 000 kr19,10%55 dagarMatkort4.7 / 5RecensionAnsök nu
Preem Mastercard BensinkortPreem Mastercard0 kr50 000 kr21,82%56 dagarBensinkort4.7 / 5RecensionAnsök nu
Everydaycard KreditkortEverydaycard0 kr 195 kr100 000 kr17,10%55 dagarBonuskort, Matkort4.6 / 5RecensionAnsök nu
Collector Bank Easyliving MastercardEasyliving0 kr 195 kr100 000 kr17,25%56 dagarResekort4.6 / 5RecensionAnsök nu
Revolut Metal KreditkortRevolut Metal1 680 kr0 kr0%0 dagarPremiumkort4.5 / 5RecensionAnsök nu
Swedbank Mastercard Platinum KreditkortSwedbank Platinum1 700 kr750 000 kr14,53%39 dagarPremiumkort4.5 / 5RecensionAnsök nu
Ica banken Mastercard kreditkortICA Bankkort Plus0 kr 324 kr100 000 kr15,16%60 dagarMatkort4.2 / 5RecensionAnsök nu
OKQ8 Visa KreditkortOKQ8 Visa0 kr100 000 kr16,63%45 dagarBensinkort4.2 / 5RecensionAnsök nu
Marginalen Traveller MastercardMarginalen Traveller0 kr 395 kr150 000 kr18,99%50 dagarResekort4.1 / 5RecensionAnsök nu
Shell Mastercard BensinkortShell Mastercard0 kr100 000 kr24,31%30 dagarBensinkort4.0 / 5RecensionAnsök nu
Remember flex kreditkortRe:member Flex0 kr120 000 kr21,55%56 dagarBonuskort3.8 / 5RecensionAnsök nu
Supreme Card Gold KreditkortSupreme Card Gold245 kr150 000 kr19,97%60 dagarBonuskort3.5 / 5RecensionAnsök nu
Marginalen Gold kreditkortMarginalen Gold0 kr 195 kr100 000 kr16,76%50 dagarResekort3.3 / 5RecensionAnsök nu
Circle K Mastercard KreditkortCircle K Mastercard0 kr200 000 kr16,95%60 dagarBensinkort3.0 / 5RecensionAnsök nu
Rockerkortet VISARocker Visa0 kr0 kr0%0 dagarResekort3.0 / 5RecensionAnsök nu
Ikano Bank KreditkortIkano Bank0 kr60 000 kr21,73%56 dagarBonuskort, Bensinkort2.5 / 5RecensionAnsök nu
Collector Bank Easycard BonuskortEasycard290 kr30 000 kr21,53%56 dagarBonuskort2.5 / 5RecensionAnsök nu

Visa mer

All information du behöver när du ska jämföra och välja kreditkort

Det finns många kreditkort och utgivare på marknaden. Detta har gjort det svårare för dig som letar att besluta om vilket kreditkort som är rätt för dig. Vi har därför sammanfattat och jämfört de bästa och billigaste kreditkorten på marknaden efter olika kriterium och faktorer. Så som; Vilken ränta har de? Vilken kreditlimit kan man få? Har de bonusprogram? Ingår försäkring? Tillkommer valutapåslag vid uttag?

Variationen är stor då vissa utgivare valt att rikta in sina kreditkort inom specifika områden, exempelvis till dig som vill nyttja ditt kreditkort för köp av bensin eller även mat.

Vi delar därför upp dem i olika kategorier. Detta för att göra det ännu lättare för dig att välja kreditkort efter dina behov, kategorierna är: Bonuskort, Bensinkort, Matkort, Resekort och Premiumkort.

Du hittar vår uppdelade jämförelse längre ner på sidan.

Jämför kreditkort & Ansök online

Mest populära kreditkorten inom varje kategori

Kreditkort Kategori Årsavgift Kreditkortsförmedlingens betyg

Framröstad bästa bonuskortet

 

Komplett Bank

 

Bonuskort

 

0 kr

Framröstad bästa resekortet

 

Bank Norwegian

 

Resekort

 

0 kr

Framröstad bästa matkortet

 

Coop Mer

 

Matkort

 

0 kr 295 kr

Framröstad bästa bensinkortet

 

Preem Mastercard

 

Bensinkort

 

0 kr

Framröstad bästa premiumkortet

 

Supreme Card World

 

Premiumkort

 

1 068 kr

Välj rätt kreditkort för dig

Den viktigaste saken att tänka på när det är dags att välja kreditkort är vad du främst ska använda kreditkortet till. Om du exempelvis ska nyttja kreditkortet främst till handling av mat är det troligtvis ett kreditkort från någon av de större matkedjorna som passar bäst då de ofta erbjuder rabatter och bonuspoäng vid inköp i deras butiker. Det fungerar likadant om du främst ska köpa bensin, ett kreditkort från ett av alla stora bensinbolag är nog rätt för dig då.

Om du i stället kommer använda ditt kreditkort när du är på resande fot kan det vara en fördel att välja ett kreditkort som specialiserat sig på just det, ett resekort. Ett resekort erbjuder ofta reseförsäkring som ger dig extra trygghet när du handlar utomlands. Låg avgift vid uttag i uttagsautomat och ett lågt valutapåslag vid köp i affär utomlands kan vara andra faktorer som påverkar ditt val.

Att få bonuspoäng som en förmån på kreditkortet är det som många är ute efter när de ska välja. Bonusen kommer i flera olika former beroende på kreditkortsutgivare, det kan komma i form av poäng som man löser in i poängshop eller som cashback vilket betyder att du får återbäring direkt till kontot. Det finns av dem som ger rabatt direkt vid köpt i stället för bonus.

Ett matkort likt Coop Mera ger poäng som du kan använda i deras poängshop medan resekort från Bank Norwegian ger avdrag på kommande flygresor. 

Jämför erbjudanden och rabatter

Rabatter och andra erbjudanden kan ses som ett alternativ till bonus. De bästa kreditkorten kombinerar till och med bonus med rabatter.

Som exempel kan bensinkorten nämnas där man ofta får öresrabatt när man tankar hos det bensinbolag som ger ut kortet. Annat exempel är matkort som ofta ger veckovisa rabatter till kreditkortsinnehavare som de kallar för sina stamkunder. Ikano Bank ger i stället för bonus på köpen rabatter inom specifika branscher varje månad, via något som de kallar för rabatt kalender. En av deras mest attraktiva erbjudanden är 10% rabatt hos valfri optiker.

Jämför cashback-återbäring

Ett alternativ som oftast är att föredra när man väljer bonuskort är att välja ett bonuskort som betalar ut bonusen i form av cashback, ett annat ord för återbäring. Du får då bonusen i form av pengar tillbaka till kreditkorts-kontot, ofta en procentuell andel av beloppet du betalar för ditt inköp. Vissa kreditkortsutgivare betalar ut sin cashback direkt medan andra gör det 2-4 gånger per år.

Denna form av bonus gör det enkelt för dig att ta reda på hur mycket du får i bonus, till skillnad från bonuspoäng där det ofta är svårt att veta vad man får tillbaka i kronor och ören.

Jämför försäkringar

En av de största fördelarna med ett kreditkort jämfört med konventionellt bankkort från en storbank är att kreditkortet mer eller minder alltid erbjuder någon form av försäkringsskydd. Det vanligaste är att reseförsäkring ingår om du betalar 50-75% av resan med kreditkortet. De bästa kreditkorten erbjuder även andra kostnadsfria försäkringar.

Så som Komplett Banks kreditkort, utöver reseförsäkring ingår bland annat drulleförsäkring som ger ersättning om något skulle hända med din produkt inom 90 dagar ifrån inköpstillfället och även försäkring mot ID-kapning.

Jämför reseförsäkringar

Alla kreditkort som vi på Kreditkortsförmedlingen presenterar har gratis reseförsäkring om man betalar en viss del av resan med kreditkortet. Det vanligaste är att reseförsäkringen är kompletterande till din hemförsäkring, vilket betyder att reseförsäkringen på kortet täcker där din hemförsäkring inte gör det. De bästa kreditkorten erbjuder dock heltäckande reseförsäkring vilket betyder att du inte behöver bekymra dig om du är fullt försäkrad när du är utomlands, ett sådant kort är Bank Norwegian Visa.

Jämför årsavgifter

Kreditkortens årsavgifter ligger på olika summor. Allt ifrån helt gratis till de som kostar 1700 kr per år. Då kanske man undrar varför vissa kreditkort är gratis? Den största anledningen borde vara att kreditkortsutgivaren ger dig ett gratis kort i hopp om att du ska nyttja krediten på kortet utöver de räntefria dagarna så att du på så sätt betalar för kortet genom räntor. Alla kort som vi presenterar har dock räntefria perioder vilket betyder att du kan utnyttja kortet i minst 30 dagar utan att betala någon ränta, se till att betala dina månadsfakturor så betalar du ingen ränta.

Det dyraste kreditkortet som vi förmedlar ligger inom kategorin premiumkort, Swedbank Mastercard Platinum. Det är dyrast men samtidigt det kreditkortet som ger mest förmåner och bonusar. Det mest kompletta kreditkortet. Du som använder ett kreditkort mycket, och framför allt reser mycket, tjänar snabbt igen årsavgiften och mer därtill.

Jämför avgifter på resan

Uttagsavgift

Det är lätt att missa att de flesta bankkorten och kreditkorten tar ut en avgift varje gång du tar ut pengar ur en uttagsautomat. Uttagsavgiften ligger normalt på 35-40 kr per uttag, utöver det kan även bankerna själva ta en avgift för att du använder deras bankomat. Den avgiften kan vara upp mot 40 kr per uttag.

Tips! När du tar ut pengar ur uttagsautomat bör du alltid ta ut pengarna i den lokala valutan i stället för i svenska kronor. Anledningen till det är att du betalar en växlingsavgift om du väljer svenska kronor.

Valutaväxlingsavgift

Växlingsavgiften eller valutapåslaget som det också kallas kan vara en av de viktigaste aspekterna när du väljer ditt kreditkort om du tänker använda det i utlandet. Om du letar efter ett resekort brukar det vara en viktig faktor.

Valutapåslaget brukar vara på mellan 1 – 4%, det finns dock de kreditkort som inte har någon sådan avgift. Så, vad innebär då valutaväxlingsavgiften? Växlingsavgiften är en avgift som kreditkortsutgivaren tar varje gång du gör en betalning i annan valuta än svenska kronor. Alltså när du köper produkter eller tjänster utomlands. Kostnaden kan bli betydande om du handlar mycket när du reser.

Jämför räntor

Kreditränta

Som vi tidigare nämnt är räntorna en av sätten kreditkortsutgivarna räknar med att tjäna pengar på dig. Vi tycker inte att du ska falla i den fällan. Räntorna brukar nämligen ofta vara relativt höga, det är inte ovanligt att räntorna går upp mot 20 – 25%.

Det som dock är bra med kreditkorten som vi förmedlar är att alla erbjuder minst 30 dagars räntefri kredit. Vissa erbjuder till och med det dubbla, alltså 60 dagar räntefritt. Det betyder att du kan betala för en produkt eller tjänst med kreditkortet för att sedan ta ”pengarna ur din egen plånbok” upp till 2 månader senare utan att betala något extra för det.

Kolla alltid på din månadsfaktura för att se när du senast ska betala för dina inköp för att slippa betala extra ränta.

Om du ändå, trots allt känner ett behov av att utnyttja krediten utöver den räntefria perioden rekommenderar vi att du väljer ett kreditkort med låg ränta, vi anser att en låg kreditkortsränta är ca. 12 – 13%.

Sparränta

Det kan låta konstigt men det finns faktiskt kreditkort som erbjuder möjligheten till sparande med sparränta. Det är den totala motsatsen till kreditränta. Det är något vi varmt kan rekommendera.

Sparränta är vanligt bland bensinkorten men även vissa specifika kreditkortsutgivare som exempelvis Resurs bank. I skrivande stund är den högsta sparräntan bland de kort som vi förmedlar 2%, det kortet erbjuder bensinbolaget Shell.

För dig som är van vid att ha dina pengar på ett traditionellt lönekonto med 0% i sparränta kan använda sparräntan som vissa kreditkort ger som ett bättre alternativ.

Jämför övriga avgifter på kreditkort

Övriga avgifter utöver årsavgift, räntor, valutaväxlingsavgift och valutapåslag är eventuella avi- och administrationsavgifter. Dessa brukar vara 20 – 40 kr per faktura. Hos de flesta kreditgivarna går det dock att undvika denna avgift genom att välja e-faktura när du är inloggad på din internetbank. Då betalar du 0 kr i avgift.

Summering

Vi på Kreditkortsförmedlingen har sållat och jämfört kreditkortsmarknaden för att kunna presentera de bästa kreditkorten som vi kunnat hitta inom de olika kategorierna. Det finns många aspekter att begrunda när du ska välja ditt kreditkort.

Försök ha dina behov i fokus, rangordna gärna dina behov för att på så sätt kunna ta bort de kreditkorten som inte når upp till dina krav.

Om du fortfarande känner dig tveksam inför ditt beslut kan vi tipsa om Kreditkortsguiden som vi har tagit fram där du svarar på ett fåtal enkla frågor för att sedan få förslag på olika kort som kan passa dina behov.

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.