Revolut Metal

Revolut Metal Kreditkort
4.5/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
1680 kr
Ränta
0%
Effektiv ränta
0%
Sparränta
0%
Kreditgräns
Ej tillgängligt
Räntefria dagar
Ej tillgängligt
Kontantuttagsavgift
0 kr - Upp till 8 000 kr/mån
Valutaväxlingspåslag
0%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Ja
Avi- och administrationsavgift
0 kr

Utmärkt för:

Dig som söker efter ett udda betalkort som har många olika förmåner som du inte visste kunde tillhöra ett premiumkort. Med Revolut Metal får du exempelvis kostnadsfri valutaväxling, köp av aktier och ädelmetaller, kryptovalutor, virtuella engångskort och mer därtill. Dessutom de vanliga förmånerna som vi kräver av alla våra kreditkort inom premiumsegmentet, så som concierge service och lounge access. Bonus i form av cashback finns också tillgängligt med upp till 1%.

Fördelar

 • Concierge service – 24 timmar om dygnet.
 • Ett kostnadsfritt besök i VIP-Lounge.
 • Bonus på 0,1 – 1% på alla köp.
 • Köp och sälj kryptovalutor.
 • Courtagefri aktiehandel.
 • Handel av ädelmetaller.
 • Växla pengar mellan 30 olika valutor.

Försäkringar

Revoluts reseförsäkring liknar inte de kompletterande reseförsäkringarna vi är vana att se genom svenska kreditgivare. Vi går här igenom vad som erbjuds.

Reseförsäkring

Eftersom att Revoluts kort ges ut av ett brittiskt bolag ser villkoren för reseförsäkringen lite annorlunda ut, det som man blir erbjuden i reseförsäkringsväg, utan kostnad, enbart genom att inneha Revolut Metal är:

 • Bagageförsening – Om bagaget är försenat med mer än 4 timmar ges ersättning på upp till 320 brittiska pund.
 • Försenat internationellt flyg – Om ditt flyg är försenat med mer än 4 timmar blir du ersatt med upp till 320 pund.
 • Akutsjukvård – Blir du sjuk på resan täcker försäkringen med upp till hela £15 miljoner.
 • Akuttandvård – Få hjälp med akut tandvård, täcker kostnad upp till £320.

I jämförelse med kreditkort så behöver du inte köpa resan med Revolut-kortet för att reseförsäkringen ska gälla, det räcker att du innehar Metal-kortet.

Mobilförsäkring

Med Revolut Metal får du tillgång till mobiltelefonförsäkring till en extra kostnad. Exakt vad försäkringen kostar beror på vilken mobiltelefon det är du vill försäkra, försäkringsbeloppet börjar på £1 per vecka.

Försäkringen täcker det mesta som din telefon skulle kunna bli utsatt för. Om du skulle råka tappa den, om skärmen går sönder, om det skulle komma in vätska i den, om någon annan person än du själv råkar ta sönder den. Ja, det mesta som kan hända med telefonen täcker denna mobilförsäkring.

Bonus

Med Revolut Metal får du tillgång till mängder med bonusar och förmåner. Vi listar de mest relevanta.

Lounge access

Få tillgång till en gratis VIP lounge varje kalenderår. Om ditt flyg skulle vara försenat med minst 1 timme får du även gratis tillgång till loungen på den flygplatsen du befinner dig.

I Revoluts app bokar du smidigt access till lounge.

Concierge service

Revolut erbjuder tillgång till concierge service 24 timmar om dygnet, året om. Här kan du få hjälp med det mesta som har med bokningar och reservationer på ditt resmål at göra. De bokar hotell, flygresor, taxi, hyrbil, evenemangsbiljetter, konserter, musikal med mycket mera. Du har kanske åkt till Barcelona och vill se en match mellan FC Barcelona och Atlético Madrid. Ring concierge servicen och be dem kontrollera tillgänglighet av biljetter till matchen och även boka biljetterna.

Du betalar inget för concierge service, fotbollsbiljetterna får du dock stå för. Likt alla andra concierge servicetjänster.

0,1 - 1% cashback bonus

Få pengar tillbaka direkt på ditt Revolut-konto på alla kortköp du gör. Gränsen för intjänad bonus är 139.99 kronor per månad.

1% cashback: På alla köp utanför Europa.

0,1% cashback: På alla köp inom Europa.

Revolut Rewards

Gå in i Revolut-appen för att upptäcka massvis med erbjudanden från svenska nätbutiker. Under Rewards kan du se erbjudanden från exempelvis: The Body Shop, Samsung, Readly och Cellbes. Varje nätbutik erbjuden en procentuell rabatt i form av cashback. Vilket betyder att när du klickar på knappen i appen för att komma till respektive butik och slutför din beställning. Återkommer den procentuella rabatten till ditt Revolut-konto så fort betalningen blivit verifierad.

Övriga förmåner

 • Växla mellan 30 olika valutor direkt i mobilappen. Ett enkelt sätt att tjäna en slant genom valutahandel. Det finns ingen gräns för hur mycket man får handla.
 • Handla med kryptovalutor. Att handla med kryptovalutor har blivit allt mer populärt och ett enkelt sätt att tjäna pengar med rätt kunskap. I Revolut-appen kan du handla kryptovalutorna: Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Etherium (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) och Stellar (XLM).
 • Skapa virtuella kort i appen för att använda till exempel när du gör ett köp i en webbshop som du inte helt litar på. Du bestämmer själv en köpgräns på varje kort. Aktivera och avaktivera kortet precis som du själv önskar.
 • Handla aktier utan courtage på den amerikanska aktiemarknaden. Välj bland hundratals olika aktier.

Kredit & Ränta

Då Revolut Metal är ett betalkort (debit) och inte ett kreditkort finns varken tillgång till kredit eller ränta.

Ränta: 0%
Effektiv ränta: 0%

Avgifter på Revolut Metal

Aviseringsavgift

Hos Revolut får du ett konto som du sätter in pengar via betal- eller kreditkort alternativt banköverföring. Du får således aldrig någon faktura från Revolut.

Uttagsavgift

Fria uttag i hela världen upp till 8 000 kr per månad.

Valutapåslag

Revolut Metal har ingen valutaväxlingsavgift. Du betalar 0% i avgift när du köper produkter och tjänster med kortet var du än befinner dig i världen.

Årsavgift

Om du reser mycket och/eller gillar att handla med aktier, kryptovalutor, ädelmetaller eller fiat valutor kan årsavgiften om 1680 kr kännas överkomlig.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om att använda kortet som premiumkort?

Revolut Metal är ett betalkort med massvis av roliga funktioner. Vi går igenom vad vi tycker om respektive funktion och förmån. 

Vad tycker redaktionen om lounge access?

Få en gratis VIP lounge access per år. Få även gratis tillgång till lounge om ditt flyg skulle bli mer än en timme försenad, (bjud även med tre av dina kompisar gratis). Boka lounge enkelt i appen.

Om du reser någon eller ett par gånger om året kan det kännas extra lyxigt att nyttja den kostnadsfria tillgången till VIP lounge. Om du är en mer frekvent resenär finns det bättre kort att hitta när det gäller lounge access.

Vad tycker redaktionen om concierge servicen?

Att kunna få concierge service dygnet runt är lyxigt. Få kort på den svenska kreditkortsmarknaden erbjuder de öppettiderna.

Gratis tillgång till concierge service 24 timmar om dygnet är svårslaget. Du som skaffar Revolut Metal gör bäst i att utnyttja det när behov uppstår, både hemma i Sverige likväl som i utlandet.

Vad tycker redaktionen om bonusen?

Bonusen är både kul och potentiellt lukrativ. Hur många andra kort erbjuder handel med ädelmetaller till exempel?

Om du använder kortet utanför Europa får du 1% i cashback, pengar direkt till Revolut-kontot. Inom Europa 0,1% cashback. Hitta erbjudanden under ”Rewards” i appen för att få cashback-erbjudanden på upp till 50%. Handla med hundratals aktier på USA-marknaden, krypto och fiat.

Du som letar efter ett annorlunda premiumkort som har funktioner och förmåner som andra kreditkort bara kan drömma om borde få upp intresset för Revolut Metal. Om du handlar mycket utomlands är cashback bonusen på 1% svårslagen.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Kompletterande reseförsäkring som täcker vid försening av flyg och bagage. Lägg där till mobilförsäkring mot extra kostnad.

Den kompletterande reseförsäkringen som Revolut erbjuder är liten och täcker betydligt mindre än  andra kompletterande reseförsäkringar. Men, till skillnad från alla kreditkort så kan du utnyttja försäkringen även om du inte har betalt för resan med Revolut-kortet. Alltså, om du har betalt för resan med vanligt bankkort, genom faktura eller banköverföring kan du ända utnyttja reseförsäkringen från Revolut om du eller ditt bagage skulle bli försenat.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Revolut erbjuder olika betalkort, inte kreditkort. Därav finns inga räntor.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Avgifter med Revolut Metal:

Årsavgift: 1680 kr
Uttagsavgift: 0%, (upp till 8 000 kr/månad)
Växlingsavgift: 0%

Om du utnyttjar Metal-kortets många förmåner i form av cashback bonus, erbjudanden genom direktåterbäring, diverse handel av värdepapper, metaller och valutor så har du snart tjänat in årsavgiften. Att använda kortet utomlands är ett givet val då varken uttagsavgift eller valutapåslag tillkommer.

Kontaktinformation

Revolut Limited
4th Floor, 7 Westferry Circus
E14 4HD London, United Kingdom
Spärrnummer: (+44)20-33 228 352
Organisationsnummer: 08804411

Öppettider
Måndag – söndag: Dygnet runt

Kundtjänst via livechat i mobilappen.

Krav för att bli beviljad Revolut Metal

 • Minst fyllt 18 år

Redaktionen sammanfattar

Revolut Limited med sitt Metal-bankkort är en rolig utmanare på kortmarknaden. Med över 12 miljoner privatkunder och 400 000 företagskunder är Revolut det snabbast växande FinTech-bolaget i Europa.

Med innovativa bonus-förmåner piggar de verkligen upp på den annars relativt gråa kreditkortsmarknaden. När var den senaste gången du köpte lite silver? Det kan du göra med Revolut Metal. Eftersom att avgifterna vid användning utomlands är 0 kronor går det inte att hitta ett kreditkort som är billigare att använda i utlandet. Tänk dock på att Revolut är ett betalkort som kräver att man har pengar på kontot.

Vi rekommenderar varmt Revolut som ett alternativ till ett kreditkort.

Senast uppdaterad: 2023-02-24

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.