Supreme Card Gold

Supreme Card Gold Kreditkort
3.5/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
245 kr/år
Ränta
12.36-17.32%
Effektiv ränta
19.97-27.39%
Sparränta
0.60%
Kreditgräns
150 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 60 dagar
Kontantuttagsavgift
2.97% (minst 35 kr)
Valutaväxlingspåslag
1.97%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Nej
Avi- och administrationsavgift
39 kr

Utmärkt för:

Dig som vill samla poäng på så många utlägg som möjligt, inte bara när du gör vanliga köp. Maximera ditt poänginsamlande med poäng på betalning av räkningar och fakturor. Med 60 dagars räntefri kredit kan du med Supreme Card Gold betala på kredit i upp till två månader utan att betala något extra.

Fördelar

Det som står ut med Supreme Card Gold är deras bonusprogram som ger bonus på alla utgifter och mer därtill. Få bonuspoäng på inköp, betalning av räkningar, abonnemangsavgifter och till och med när du tar ut pengar i bankomat.
Med upp till 60 räntefria dagar kan du välja att betala för dina produkter upp till två månader efter inköpsdatumet. Bra för dig som har en mer ansträngd ekonomi under vissa månader.

Försäkringar

Försäkringen som ingår med kortet är en kompletterande reseförsäkring som täcker upp där hemförsäkringen inte ger skydd.

Reseförsäkring

Reseförsäkringen som Resurs erbjuder i samarbete med Solid Försäkringsaktiebolag ingår utan extra kostnad när du betalar minst 75% av resan med Supreme Card Gold.

I försäkringen ingår:
⦁ Avbeställningsskydd – Få kompensation för resa som blir inställd på grund av sjukdom, olycksfall, dödsfall eller annan oförutsedd händelse. Avbeställningsskyddet gäller även om den försäkrade blir oväntat uppsagd, vilket det är få försäkringsskydd som gör.
⦁ Bagageförsening – Om du inte får ditt incheckade bagage inom 6 timmar från ankomst till resmålet ges ersättning.
⦁ Försening av allmänt transportmedel – Om ett transportmedel som ingår i resan blir mer än 4 timmar försenad ger denna försäkringspunkten ersättning.
⦁ Självriskskydd för hem- och personbilsförsäkring – Utifall att ditt hem eller personbil blir skadad under tiden du är på resa täcker självriskskyddet för självrisken som utgår på din hem- och personbilsförsäkring.

Bonus

0,5 bonuspoäng per spenderad krona

Supreme Card Gold ger minst 0.5 poäng/krona på i princip alla utlägg man kan tänka sig, alltså inte enbart på vanliga köp utan även:
⦁ Räkningar
⦁ Årsavgiften
⦁ Bankomatuttag
⦁ Abonnemangsbetalning

Din-X - Bonus vid tankning

Supreme Card har ett samarbete med bensinbolaget Din-X som innebär att du får 2 poäng per krona när du tankar på valfri Din-X-bensinstation.

Hur mycket är Supreme Cards bonuspoäng värda?

Resurs Bank uppger inte hur mycket en bonuspoäng är värd i kronor. Men vi kan försöka uppskatta hur mycket poängen är värd genom att kolla i deras poängshop, det är i poängshoppen på Resurs banks hemsida som man kan nyttja bonusen, och se vad man får för ett visst antal poäng. I vårt exempel tar vi presentkort hos Ticnet till ett värde av 200 kr. Det får man i skrivande stund betala 30 000 poäng för. 200/30 000 är 0,0066 vilket betyder att varje poäng är värd 0,66 öre.

Det kanske inte låter mycket men tänk på att varje krona som du spenderar på något sätt ger 0,5 poäng.

Kredit & Ränta

Räntan som Supreme Card Gold erbjuder är 12,36 – 17,32% med en effektiv ränta om 19,97 – 27,39%. Den effektiva räntan är den man brukar räkna på då den inkluderar eventuella avgifter som utnyttjandet av krediten innebär utöver de räntefria dagarna. På tal om räntefria dagar, med guldkortet får du upp till hela 60 räntefria dagar. Vilket innebär att du kan ta ett vad du kan kalla för ”minilån” i upp till 2 månader utan att betala något extra för det. Vi på Kreditkortsförmedlingen rekommenderar alltid att man betalar sina fakturor innan förfallodagen är uppnådd för att undvika räntor, det är så man bäst nyttjar sitt kreditkort.

Få även tillgång till en kreditgräns på 150 000 kr, observera att det är taket på vad Resurs bank ger i kredit. De flesta som ansöker få räkna med en lägre kreditgräns än så beroende på sökandes kreditvärdighet.

Ränta: 12,36-17,32%
Effektiv ränta: 19,97-27,39%

Sparränta

I stället för att ha pengarna på ett vanligt lönekonto som normalt ger 0% ränta kan det vara bättre att föra över pengar till sparkontot hos Resurs bank som ger en årlig sparränta om 0,60%. Kontot omfattas även av den statliga insättningsgarantin upp till 950 000 kr, vilket innebär att dina pengar är i garanterat säkra händer.

Delbetala i 6 månader

Ett bättre alternativ till att utnyttja kredit med ränta är att delbetala räntefritt. Med Supreme Card Gold har du möjlighet att delbetala i 6 månader, du betalar då ingen ränta. Det tillkommer dock uppläggningsavgift om 97 kr och en administrativ avgift som man betalar varje månad.

Detta ger en effektiv ränta om 3,85%, en betydande skillnad jämfört med att betala ordinarie ränta.

Avgifter på Supreme Card Gold

Aviseringsavgift

Administrations- och aviseringsavgiften på Gold-kreditkort är 39 kr per faktura och månad.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften betalar du när du tar ut pengar från bankomat, i Sverige och i utlandet. Med Supreme Card Gold betalar du 2,97% i uttagsavgift med en minimikostnad om 35 kr per uttag.

Valutapåslag

Valutaväxlingsavgiften vid betalning av produkter och tjänster utomlands är 1,97%. En något högre avgift än medel.

Prisexempel:
När du köper något i annan valuta än svenska kronor betalar du 1 019,70 kr för ett köp om 1 000 kr. Valutapåslaget blir alltså 19,70 kr i det här exemplet.

Årsavgift

Årsavgiften är 245 kr, se till att du utnyttjar ditt kreditkort så pass mycket att du tjänar in årsavgiften och helst mer därtill.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om bonusen?

Bonusen är en av de minst lukrativa som vi på Kreditkortsförmedlingen presenterar. Du får 0,5 bonuspoäng per krona som du spenderar. Spenderar dina pengar hur du vill allt ger bonuspoäng. Få även 2 poäng per krona när du tankar drivmedel hos Din-X.

Med bonuspoäng som är värda ca. 0,66 öre per poäng kan det ta ett tag att nå upp till en rejäl bonus. Bonusen spenderar du i poängshoppen på resursbank.se där du i skrivande stund kan få 1 månad Spotify Premium för 17 000 poäng. Om du är en trogen kund hos Din-X kan detta vara kreditkortet för dig.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Gällande försäkringar så får du gratis kompletterande reseförsäkring när du betalar minst 75% av resan med ditt Gold kreditkort. Försäkringen är kompletterande till hemförsäkringen och täcker där en vanlig hemförsäkring oftast inte ger skydd.

Vi har som mål att alltid vara så transparenta som möjligt, vi kan därför, i jämförelse med flertalet andra kreditkort, inte rekommendera Supreme Card Gold för deras försäkringsskydd. Det finns så pass många andra bonuskort som ger ett bredare och bättre skydd. Men visst, om du innehar Supreme Card Gold så bör du givetvis betala resan med kortet för att få tillgång till försäkringen som ger extra skydd på utlandssemestern för dig och ditt resesällskap.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Med en ränta på ca. 15% med en effektiv ränta om ca. 21,50% erbjuder Supreme Card Gold räntor som är i linje med flertalet andra kreditkort på den svenska marknaden. Om du känner att du måste nyttja krediten utöver de 60 räntefria dagarna så kan det vara bra att veta att räntan ligger på medelnivå.

Vi föreslår att du i stället för att utnyttja krediten och betalar ränta sätter in pengar på sparkontot med årlig sparränta om 0,60%. Ett sundare sätt att sköta sin ekonomi.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Då det finns bonuskort utan årsavgift som dessutom erbjuder bättre bonus och försäkringar blir det svårt att motivera årsavgiften om 245 kr. Både uttagsavgiften och valutapåslaget är rimliga.

Vi hade gärna sett att ett så pass ”tunt” kreditkort, sett till förmåner, inte hade haft någon årsavgift.

Kontaktinformation

Resurs Bank AB
Box 22209
250 24 Helsingborg
Telefonnummer: 0771-11 22 33
Spärrnummer: 0771-11 22 33
E-post: kundservice@resurs.se
Organisationsnummer: 516401-0208

Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

Kundtjänst via e-post och telefon.

Krav för att bli beviljad Supreme Card Gold

  • Fyllt 18 år
  • Innehar en fast anställning
  • Inga betalningsanmärkningar eller obetalda skulder
  • Folkbokförd i Sverige

Redaktionen sammanfattar

Det finns många bra bonuskort på marknaden. Konkurrensen är stenhård, Supreme Card Gold når inte upp till toppen bland våra favoriter.

Vi rekommenderar kortet till dig som letar efter ett kreditkort med sparränta. Supreme Card Gold är det enda rena bonuskortet som vi presenterar som erbjuder det. Är du en stamkund hos Din-X kan även det vara anledning att skaffa kortet.

Senast uppdaterad: 2022-03-26

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.