Re:member Flex

Remember flex kreditkort
0.5/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
0 kr
Ränta
Individuell - 9.74 – 24.74 %
Effektiv ränta
21.55%*
Sparränta
0%
Kreditgräns
120 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 56 dagar
Kontantuttagsavgift
3% av uttaget belopp (minst 35 kr)
Valutapåslag utlandsköp
1.75%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Nej
Avi- och administrationsavgift
0 kr**

* vid utnyttjad kredit på 30 000 kr med 1 års löptid.
** 0 kr vid e-faktura. 39 kr vid pappersfaktura.

Utmärkt för:

Dig som vill ha bra rabatter och erbjudanden från hundratals webbutiker. Med rabatter där 1/4 av priset kan dras av kan du göra många bra klipp i många olika webbshoppar. Med Re:member Flex ingår även en gratis reseförsäkring där även  avbeställningsskydd ingår.

Fördelar

  • Det finns inga.

Försäkringar

Det som ingår i försäkringsväg hos Re:member Flex kreditkort är en kompletterande reseförsäkring. Det går även att köpa till ett trygghetspaket och betalningsskydd. För att ta reda på vad som ingår i dessa gör du bäst i att fortsätta läsa nedan.

Reseförsäkring

Om du väljer att betala 50% eller mer av din resa med Re:member Flex-kortet ingår en kompletterande reseförsäkring som till och med håller en bättre klass än flertalet andra kreditkort med inkluderad reseförsäkring.

I reseförsäkringen ingår exempelvis avbeställningsskydd, försäkring vid missat anslutningsflyg, bagageförsening, självriskskydd, ID-stöld, resestartsskydd, försening av allmänt färdmedel vid avresa, kapitalbelopp vid olycksfall och självriskeliminering hyrbil.

Tänk på att reseförsäkringen är kompletterande till hemförsäkringen. Den täcker således inte för sjukvård, olycksfall eller hemtransport. Var därför noggrann med att ha en bra hemförsäkring som täcker dessa områden innan du förlitar dig på denna kompletterande försäkring.

Trygghetspaketet

I stället för att erbjuda individuella tilläggsförsäkringar har Re:member valt att samla sina tre mest populära tilläggsförsäkringar i ett och samma paket. Ett trygghetspaket som som säkrar upp mot oförutsedda händelser för att du ska kunna känna dig trygg i vardagen. Kostnaden är 129 kr per år. Se nedan vilka tre försäkringar som ingår.

Evenemangsavbeställning

Om du betalar 100% av evenemangsbiljetter med ditt Re:member-kort till teater, mässa, konsert eller idrottsevenemang täcks du av evenemangsskyddet. Detta skydd ger dig möjlighet till kompensation för avbokningskostnaderna om du eller någon i ditt medföljande sällskap drabbas av olycksfall, akut sjukdom eller oförutsedd händelse i hemmet.

Allrisk - Hemelektronik och hushållsmaskiner

Med allrisk som täcker i upp till 2 år efter inköp kan du känna dig trygg i att använda din hemelektronik och dina hushållsapparater som de är tänkta att bli använda. Om olyckan skulle vara framme kan du nyttja allrisk och få kompensation för produktens värde.

Produktens inköpspris måste vara minst 1 000 kr och vara betalat med Re:member Flex Mastercard för att allrisk ska gälla.

Prisgaranti

Med prisgaranti kan du köpa en produkt till ordinarie pris utan att vara rädd för att hitta den betydligt billigare i en annan butik. Om du skulle hitta produkten billigare inom 90 dagar från inköpsdatum kompenserar Re:member för mellanskillnaden. Högst ersättningsbelopp är 5 000 kr.

Betalningsskydd Plus

Om du är sjukskriven i 21 dagar eller mer så täcker betalningsskyddet för din utestående skuld. Den täcker 12,5% av skulden som finns på kontot från dagen som du blir allvarligt sjuk, ofrivilligt arbetslös eller långtidssjukskriven.

Kostnaden för Betalningsskydd Plus är 0,60% av utestående skuld per månad.

Bonus

Re:member använder sig inte av ett bonusprogram likt andra kreditkort som vi presenterar i listan över bonuskort. Med Re:member Reward erbjuder de i stället schyssta rabatter på upp till 25% från över hela 300 olika webbshoppar och tjänsteföretag.

Om du handlar mycket på nätet kan därför Re:member Flex vara det bästa kreditkortet för dig. Utan ett krångligt bonussystem blir det enkelt för dig att se exakt hur mycket du kan spara genom att göra dina inköp på internet med Re:members kreditkort.

När du betalar med ditt Re:member Flex kreditkort i en webbshop där de erbjuder rabatt, blir rabatten avdragen från kommande faktura.

Sedan juni 2021 erbjuder även Re:member 15 öre rabatt på drivmedel på alla Preems bemannade bensinstationer. Rabatten dras inte av direkt när du tankar, det är först när du får din månadsfaktura som du ser att rabatten har applicerats.

Kredit & Ränta

Krediten som Re:member erbjuder uppgår till 120 000 kr, beroende på din kreditvärdighet kan du dock bli beviljad en lägre kreditgräns. Med 8 veckors räntefri kredit kan du tryggt betala för dina köp på kredit. För att sedan slippa betala något extra om du betalar för den kredit du nyttjat inom upp till de 8 veckorna ifrån inköpsdatumet.

Räntan på Re:member Flex blir individuellt satt och beror på sökandes kreditvärdighet och övriga ekonomiska förutsättningar. Om din ekonomi är god finns det goda förutsättningar för att få den lägsta räntan som i skrivande stund är 9.74%, en av de lägre räntorna som vi presenterar. Om din ekonomiska situation ser värre ut kan räntan bli så pass hög som 24.74%. Det är en av de högre räntorna man kan få på kreditkortsmarknaden.

Ränta: 9,74 – 24,74%
Effektiv ränta: 21,55% med Re:members egna exempel

Räntefri delbetalning

Hos Re:member kan du välja räntefri delbetalning i upp till 24 månader. Alla typer av köp som kostar mellan 3 000 – 20 000 kr omfattas av räntefri delbetalning. Du kan välja att delbetala ditt köp i efterskott, inom 30 dagar från inköpsdagen.

Att delbetalningen är räntefri betyder dock inte att den är utan avgifter och extra kostnader. Du betalar 57 kr/månad i administrativa avgifter för att utnyttja tjänsten. Vilket blir 684 kr per år.

Betalningsfria månader

Om du hamnar i ett läge där räkningarna samlas på hög under en viss månad kan du välja att utnyttja en betalningsfri månad. Då skjuter du upp betalningen till kommande månad när ekonomin förhoppningsvis ser bättre ut. Du kan välja att utnyttja två betalningsfria månader per 12 månader, dock inte i följd.

Tänk på att du betalar ränta även på den betalningsfria månaden.

Avgifter på Re:member Flex Mastercard

Aviseringsavgift

Aviseringsavgiften är gratis om du väljer e-faktura. Vid pappersfaktura tillkommer en aviavgift på 39 kr.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften hos Re:member Flex är 3% av uttaget belopp, dock minst 35 kr per uttag. Det är ungefär lika stor avgift som konkurrenter tar. Undvik att göra många mindre uttag, ta i stället ut de kontanterna du tror dig behöva under hela semestern för att spara pengar i uttagsavgifter.

På hemmaplan gör du bäst i att undvika att nyttja kontanter med det här kreditkortet.

Valutapåslag

Valutaväxlingspåslaget är 1.75%. Hos konkurrenter ligger denna avgift på 1.5-2.5%, Re:member ligger alltså någonstans mitt i mellan. Om du tänker använda ditt kreditkort främst när du är ute och resor så är detta en signifikant faktor, då avgiften blir pålagd på alla köp och uttag som du gör i utlandet.

Om detta är viktigt för dig kan det vara bättre att titta på ett resekort.

Årsavgift

Re:member Flex Mastercard är helt fri från årsavgifter. 0 kr i årsavgift är svårslaget.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om bonusen?

Då det inte ingår ett bonusprogram för kreditkort som mer eller mindre blivit standard bland andra kreditkort blir det svårt att mäta Re:member-kortet med andra bonuskort. De har i stället valt att erbjuda rabatter hos över 300 olika webbshoppar där rabatterna är så pass bra som upp till 25%. Här går det att spara mycket pengar. Gå in under Rewards-fliken inne på Re:members hemsida för att se alla erbjudanden.

Om du handlar mycket på nätet så kan Re:memeber Flex Mastercard vara det bästa kreditkortet för dig. Här finns det tusenlappar att spara varje år om de erbjuder produkter eller tjänster som du brukar handla.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Försäkringen som ingår kostnadsfritt med Re:member-kortet är en kompletterande reseförsäkring. En reseförsäkring som kompletterar din hemförsäkring väl i likhet med många andra bonuskort som vi presenterar. Det finns inget som sticker ut med denna försäkringen, inget som är speciellt bra i jämförelse med något annat kreditkort som inkluderar reseförsäkring. Men inget som är sämre än något annat kreditkort heller.

Man kan även köpa till Trygghetspaketet som inkluderar: Evenemangsavbeställning, Allrisk för hemelektronik och hushållsmaskiner och Prisgaranti 90 dagar. Pris: 129 kr/år. Detta är ett bra, prisvärt tilläggspaket som passar för dig som gillar att gå på evenemang. Men även för oss alla som köper hemelektronik och hushållsapparater. Prisgarantin passar alla för att ge extra lugn i att slippa jämföra varje butik innan köp av en produkt.

Vi rekommenderar inte att man skaffar detta kreditkortet enbart för försäkringsfördelarna då den enda försäkringen som ingår utan kostnad är reseförsäkringen. En försäkring som andra bonuskreditkort gör lika bra och där det ofta ingår fler försäkringar än hos Re:member.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Re:member sätter individuell ränta efter ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet. Om din ekonomi är god finns det goda chanser att få en bra ränta i jämförelse med många andra kreditkort.

Du får även tillgång till 8 veckors räntefri kredit. Vilket innebär att du kan köpa något på kredit med Re:member Flex för att sedan betala för köpet upp till 8 veckor senare utan att betala något extra. Ingen ränta.

Re:member Flex är som mest förmånligt om man utnyttjar de 56 dagarna med fri kredit.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Med en årsavgiften som är helt gratis och andra avgifter som ligger i linje med branschstandard går det inte att anmärka på denna punkten. Det är gratis om man väljer att få fakturan som e-faktura, 39 kr för pappersfaktura. Uttagsavgiften är på 3% med en minsta avgift på 35 kr per uttag, undvika att göra uttag i bankomater med det här kreditkortet. Valutapåslaget ligger på 1.75%, standard, inget att anmärka på.

Med avgifter som ligger runt standardnivåer är detta inget kreditkort som man bör skaffa på grund av avgifterna.

Kontaktinformation

EnterCard Group AB
Klarabergsgatan 60
111 21 Stockholm
Telefonnummer: 0771-15 00 15
Spärrnummer: 0771-24 15 00
Organisationsnummer: 556673-0585

Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 18:00

Kundtjänst via Facebook Messenger och telefon.

Krav för att bli beviljad Re:member Flex

  • Minst 20 år fyllda
  • Minst 100 000 kr i årsinkomst
  • Inte student eller arbetslös

Redaktionen sammanfattar

Med stenhård konkurrens bland de bästa bonuskorten lyckas inte Re:member riktigt slå sig in i toppen. Anledningen till det är helt enkelt att de inte erbjuder tillräckligt med bonus och mervärde för konsumenter. Den målgruppen som vi kan rekommendera Re:member Flex Mastercard till, framför andra bonuskort, är de som finner en eller flera företag i Rewards-listan som de brukar köpa produkter eller tjänster av. Och som på så sätt kan spara pengar genom att göra sina framtida inköp med Re:member-kortet.

Senast uppdaterad: 2024-07-04

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.