Everydaycard

Everydaycard Kreditkort
4.6/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
0 kr första året - 195 kr/år
Ränta
12.55%
Effektiv ränta
17.10%
Sparränta
0%
Kreditgräns
100 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 55 dagar
Kontantuttagsavgift
2% av uttaget belopp (minst 40 kr)
Valutaväxlingspåslag
1.55%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Nej
Avi- och administrationsavgift
0 kr (pappersfaktura: 19 kr)

Utmärkt för:

Dig som vill ha bästa möjlig cashback bonus, vilket betyder att du får faktiska pengar i retur utan kravet att spendera dem i en specifik bonusshop. Men Everydaycard passar även dig som har behov av att utnyttja krediten utöver den räntefria perioden på 55 dagar, då ränta är relativt låg i jämförelse med många andra kreditkort. 

Fördelar

 • Cashback-bonus på 0.5-1% som du får i återbäring 2 gånger/år.
 • Erbjudanden från 12 olika företag med upp till 50% rabatt.
 • Gratis årsavgift första året. (Sedan 195 kr/år)
 • Everydaycard Mastercard erbjuder kredit på upp till 100 000 kr.
 • 55 räntefria dagar innebär att du kan skjuta upp din betalning i nästan 2 månader utan att betala någon extra ränta.
 • Upp till 2 månaders betalningsfrihet gör att du kan skjuta upp betalningar under månader när ekonomin är extra ansträngd.

Försäkringar

När det kommer till inkluderade, kostnadsfria försäkringar skiner Everydaycard starkt. Med gedigen kompletterande reseförsäkring, självriskskydd för bilbärgning och assistans, allriskförsäkring för hemelektronik och hushållsmaskiner och leveransförsäkring vid internetköp. Helt utan kostnad. Blir Everydaycard ett lätt beslut att nyttja vid inköp av resor, drivmedel, elektronik, hushållsmaskiner och vid köp på nätet.

Reseförsäkring

Försäkringen som Everyday erbjuder i samarbete med Moderna försäkringar är en av de bästa och mest omfattande bland alla bonuskorten. Att nämna allt som ingår i denna försäkring hade inneburit överflöd. Det främsta som ingår som mer eller mindre är ett måste att nämna är: avbeställningsskydd, missat anslutningsflyg, överfallsskydd, ansvarsskydd, försening av övrigt färdmedel och bagageförsening.

Självriskskydd

Att självriskskydd ingår i ett kreditkorts reseförsäkring är något ovanligt. I Everydaycards reseförsäkring ingår självriskskydd i reseförsäkringen. Det innebär att de täcker upp för din självrisk om du skulle behöva nyttja din vanliga försäkring om något skulle inträffa som innefattar din hemförsäkring, bilförsäkring eller när du hyr en bil i utlandet.

Allrisk - Hemelektronik och Hushållsmaskiner

Allriskförsäkring som täcker i upp till två år. Få en trygghet utöver fabriksgarantin som lämnas för plötslig och oförutsedd fysisk skada på hemelektronik och hushållsapparater vars inköpspris överstiger 1 000 kr.

Leveransförsäkring för köp på internet

Få tillgång till en heltäckande leveransförsäkring från det att varan lämnar internetshoppens lager till din dörr/utlämningsställe. För att försäkringen ska gälla måste varans inköpspris vara minst 1 000 kr eller max 20 000 kr och betalt med Everydaycards Mastercard.

Självriskskydd vid behov av bilbärgning och vägassistans

Om du betalar allt ditt drivmedel till bilen med Everydaycard ingår självriskskydd om du behöver använda bilbärgning eller assistans. En trygghet som ger dig både hängslen och livrem när du är ute på vägarna och kör.

För att du ska täckas av självriskskyddet måste du tanka minst 20 liter drivmedel alternativt 5 kg gas varje gång du tankar bilen.

Bonus

Bonussystemet som Everydaycard erbjuder är ett av det enklaste inom bland kreditkorten på den svenska marknaden. Detta samtidigt som det även är ett av det mest förmånliga, om inte det mest förmånliga bland alla bonuskort som är gratis.

0.5 - 1% bonus på alla köp

Med Everydaycard får du 0.5-1% i cashback, mer känt som återbäring. Vilket i fallet med Everyday betyder att du får bonusen återbetald till ditt konto två gånger om året, i maj och november. Det finns inga kluriga villkor eller något finstilt.

Bonusen ser helt enkelt ut som följer:

 • 1% bonus vid köp i matbutiker
 • 1% bonus vid köp av drivmedel på bensinstationer
 • 0.5% bonus på det som du totalt har köpt på upp till 19 999 kr/bonusperiod
 • 1% bonus på det som du totalt har köpt över 20 000 kr/bonusperiod

Erbjudanden utöver bonusen

Som om det inte vore nog med bonusen som är bättre än vad många andra kortutgivare erbjuder. Erbjuder även Everydaycard rabatter hos, i skrivande stund, 12 olika företag där rabatten kan vara så pass bra som 50%. Där de mest noterbara erbjudanden kommer från Preem, Best Western och Hertz.

Kredit & Ränta

Räntan hos Everydaycard är den bästa räntan bland bonuskorten som vi på Kreditkortsförmedlingen presenterar. Nämligen 10.05%, den effektiva räntan är den ränta som du betalar om du väljer att nyttja krediten utöver de räntefria dagarna, den ligger på 13.55%. Med det sagt så rekommenderar vi aldrig att använda ett kreditkort som ett lån, då finns det bättre alternativ. Men om du av någon anledning känner behovet att nyttja krediten så rekommenderar vi att först och främst försöka hålla sig inom de räntefria 55 dagarna, som Everydaycard erbjuder. Det betyder i princip att du kan få något som liknar ett ”minilån” på nästan två månader utan att behöva betala någon som helst ränta. Då tillkommer ingen avgift förutom aviseringsavgiften på 25 kr.

Om du av någon anledning känner behovet av att skaffa ett bonuskort vars kredit du ämnar nyttja utöver de 55 räntefria dagarna, är Everydaycard kreditkortet för dig.

Maxkrediten hos Everydaycard ligger på 100 000 kr, det är kreditgränsen som du maximalt kan få tillgång till. Om du exempelvis ansöker om en kreditgräns på 100 000 kr men enbart får 50 000 kr. Beror detta oftast på att Everydaycard har gjort bedömningen att din ekonomi inte tillåter en högre kreditgräns vid ansökningstillfället. Om din ekonomiska situation ändras framöver är du alltid välkommen att kontakt Everyday för att få din kreditvärdighet omvärderad och eventuellt få kreditgränsen höjd.

Ränta: 10,05%
Effektiv ränta: 13,55%

Avgifter på Everydaycard Mastercard

Aviseringsavgift

Administrationsavgiften som även fungerar som aviseringsavgift är 25 kr/faktura och månad. Om du även önskar pappersavisering i stället för e-faktura tillkommer en avgift på 19 kr/avi.

Uttagsavgift

Avgiften vid bankomatuttag med Everydaycard Mastercard är 2% av uttaget belopp, oavsett land och bank. Med en minimiavgift på 40 kr.

Valutapåslag

Valutapåslaget eller växlingsavgiften som det också kallas är den avgift som Everydaycard lägger på när du handlar något med kreditkortet i utlandet. Den tillkommer varje gång du handlar i någon annan valuta än svenska kronor. Valutapåslaget hos Everyday card ligger på 1.55%. Det är inom ramen för standard valutapåslag hos ett bonuskort.

Exempel:
Om du handlar för 1 000 kr i annan valuta än SEK betalar du totalt 1015,50 kr. Där valutapåslaget alltså är 15,50 kr.

Årsavgift

Den första årsavgiften hos Everdaycard är helt gratis, därefter betalar du 195 kr/år i årsavgift. En avgift som är lätt att väga upp för om man nyttjar dess bonusprogram och övriga erbjudanden.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om bonusen?

Om du letar efter ett kreditkort som ger bäst bonus när det gäller cashback, att du alltså får tillbaka pengarna direkt till ditt konto, kan du sluta leta nu. Vi har inte lyckats hitta något bättre bonuskort som ger pengarna direkt tillbaka till kund, utan bonusshop eller andra begränsningar.

Den enda begränsningen är att du måste spendera bonuspengarna med ditt Everydaycard, du kan alltså inte få pengarna överförda till ditt egna bankkonto. De kommer in på ditt konto hos Everydaycard.

Du får 1% återbäring på drivmedel och köp i matvaruaffär, lägg därtill 0.5% på övriga köp.
Om du kommer upp i över 19 999 kr i inköp på en bonusperiod, (6 månader), får du även 1% cashback på alla inköp du gör efter att du har nått upp till den gränsen.

Som om inte det vore nog för ett kreditkort som inte har någon årsavgift under det första året, som sedan endast kostar 195 kr i årsavgift efter det. Får man även tillgång till fina erbjudanden från upp till 12 olika företag där bland annat biluthyrningsföretaget Hertz och hotellkedjan Best Western ingår.

Om du vill använda ditt bonuskort i vardagen, till alla tänkbara inköp, är Everydaycard Mastercard kreditkortet för dig.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Även på försäkringsfronten lyser Everydaycards stjärna starkt. Med reseförsäkring, allriskförsäkring, leveransförsäkring och diverse självriskskydd som ingår helt gratis med kreditkortet. Är det inte svårt att varmt rekommendera detta kortet till dig som önskar försäkringar som ger extra trygghet och lugn i vardagen.

Utöver att använda Everyday card kreditkort som ett bonuskort kan du med fördel även använda kortet som ett resekort eller bensinkort ur ett försäkringsperspektiv. Då du får tillgång till bärgningshjälp och vägassistans men även en riktigt bra reseförsäkring som täcker det mesta på semestern.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Med en effektiv ränta på 12.71% är Everydaycard det bonuskreditkort med bäst ränta som vi presenterar. Om du är ute efter ett bonuskort där du även tänker utnyttja krediten, utöver den räntefria perioden på 55 dagar, är detta kreditkortet för dig. Vi vill dock uppmana att endast använda kredit med ränta i absolut nödfall.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Avgifterna är den enda punkten där Everydaycard följer strömmen och tar betalt i enlighet med standard. Med en årsavgift på 195 kr, uttagsavgift om 2%, aviseringsavgift/fakturaavgift på totalt 44 kr per månad med pappersfaktura (25 kr med e-faktura), valutapåslag som ligger på 1.55%.

Med alla fördelar som detta kreditkortet medför är dessa avgifter inget som borde avskräcka någon.

Kontaktinformation

Nordea Finans Sverige AB
Lindhagensgatan 112
112 51 Stockholm
Telefonnummer: 08-402 57 54
Spärrnummer: 08-402 57 54
E-postadress: everydaycard@nordea.com
Organisationsnummer: 556021-1475

Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

Kundtjänst via e-post och telefon.

Krav för att bli beviljad Everydaycard kreditkort

 • Minst fyllt 18 år
 • Bosatt i Sverige
 • Minst 10 417 kr i månadsinkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inte vara student eller arbetslös

Redaktionen sammanfattar

Det är hård konkurrens i toppen bland bonuskorten där Everydaycard är med och slåss. Med bra bonus genom cashback-program, rabatter och erbjudanden hos över 10 företag, ypperliga försäkringar och med en av de bästa räntorna på den svenska marknaden blir Everydaycard Mastercard svårslaget.

Inte bara som bonuskort, det gör inte heller bort sig som resekort eller bensinkort.

Senast uppdaterad: 2023-02-23

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.