Komplett bank

Komplett Bank Kreditkort
4.8/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
0 kr
Ränta
21.40%
Effektiv ränta
23.63%
Sparränta
1.00%
Kreditgräns
100 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 50 dagar
Kontantuttagsavgift
0 kr
Valutaväxlingspåslag
1.75%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Ja
Avi- och administrationsavgift
0 kr*

* 0 kr vid e-faktura. 35 kr vid pappersfaktura.

Utmärkt för:

Dig som gör många av dina inköp på nätet. Framförallt i Kompletts egna webbshop där du får hela 4% bonus. På övriga varuköp online och i vanlig fysisk handel erbjuds 1% bonus på köp över 20 000 kr. Åtnjut även 50 dagar räntefri kredit med en kreditgräns på 100 000 kr.
Komplett Bank kreditkort erbjuder en av de bästa bonuskorten.

Framröstad bästa bonuskortet

Fördelar

 • Få bonus på alla inköp. Få extra bonus när du handlar online inne på Komplett.se.
 • Ingen årsavgift betyder att du får tillgång till bonus och erbjudanden som kortet medför utan att behöva betala något för det. Många andra bonuskort har en årsavgift.
 • Komplett Bank Mastercard har en maxkredit på 100 000 kr. Med en sådan kreditlimit hamnar de på det övre segmentet av bonuskort gällande kredit.
 • Med upp till 50 räntefria dagar kan du välja att betala din nyttjade kredit månaden efter. Under månader där ekonomin är sämre och räkningarna högre.
 • Det finns ingen uttagsavgift vilket är en fördel främst när du är ute och reser. Att slippa tänka på att det innebär en avgift varje gång du tar ut pengar ur en bankomat är självklart skönt. Vilket gör Komplett Banks kreditkort till ett alternativ till resekort.

Försäkringar

Det är tydligt att Komplett Bank har riktat in sig på konsumenter inom främst e-handel när de har utformat sin försäkring. Anledningen till att detta märks är att det ingår att bra köpskydd vid handel på nätet samtidigt som skydd mot ID-kapning ingår vilket tyvärr har blivit allt mer vanligt vid handel online.

Det ingår även en reseförsäkring som kan mäta sig med många andra kreditkort inom rese-segmentet gällande hur mycket försäkringen täcker och under hur lång tid. Dessutom kan man köpa till ett betalskydd som gör det möjligt för en att få ersättning för utestående skuld till Komplett vid sjukdom eller arbetslöshet.

Gratis köpskydd

En av de starkaste argumenten för att skaffa Komplett Mastercard är deras kostnadsfria köpskydd som alltså ingår helt utan kostnad med ditt bonuskort från Komplett. Skyddet täcker upp om din vara, som du inhandlat på internet, skulle bli stulen vid ett inbrott eller om du skulle bli överfallen. Försäkringen täcker även om varan skulle bli skadad på grund av olycka eller under transport från näthandeln hem till dig.

Köpskyddet täcker under 90 dagar ifrån det datumet som varan är inköpt upp till ett värde av 25 000 kronor. Självrisken ligger på 500 kr.

Om du främst tänker använda ditt bonuskort vid köp på nätet så bör detta vara något som väcker ditt intresse.

Reseförsäkring

Som om inte det skulle vara nog med köpskyddet som ingår utan extra kostnad ingår det även en reseförsäkring som täcker för oförutsedda händelse innan, under och efter resan som du och familjen åker på. I upp till 45 dagar. Allt du behöver göra är att betala minst 50% av resan med ditt Komplett kreditkort och att resan avgår från något nordiskt land. Under sommarperioden 15 juni – 15 september gäller reseförsäkringen även vid inrikesresor.

Reseförsäkringen täcker bland annat vid bagageförsening, självriskskydd när man hyr bil, båt eller MC, sjukdom eller olyckor under resan, förseningar och vid missat anslutningsflyg. Detta är bara några av exemplen där försäkringen täcker och gör ditt resande tryggare.

Försäkring mot ID-kapning

Med försäkringen som täcker mot ID-stöld får du tillgång till juridisk rådgivning och assistans, dygnet runt, som täcker upp till ett värde av 100 000 kronor. Identitetsstöld har dessvärre ökat under senare år vilket har gett upphov till denna försäkring. Tänk på att alltid vara försiktig med vilken information du lämnar ut till vilken tredjepart. Handla alltid med seriösa e-handlare som erbjuder en säker, krypterad anslutning.

Skulle olyckan vara framme så hjälper denna försäkringen dig, dessutom helt gratis med Komplett Mastercard.

Betalförsäkring

Betalskyddet som Komplett erbjuder kan du köpa till när du tecknar ditt kreditkort. Detta skydd behöver du som riskerar att inte kan betala din kreditkortsskuld på grund av exempelvis ofrivillig arbetslöshet, nedsatt arbetsförmåga, vistelse på sjukhus eller dödsfall.

Försäkringen kostar 0,9% av utestående saldo och betalas månadsvis.

Bonus

Bonusen som Komplett erbjuder är en av de enskilt största anledningarna till att vi varmt rekommenderar detta kreditkort till alla som är ute efter ett schysst bonussystem. Både vid shopping i fysiska butiker men framförallt om man gör större delen av sin shopping online. Fortsätt läsa för att se alla fördelar.

Bonusprogram med olika nivåer

Komplett har valt att dela upp sitt bonusprogram i tre olika nivåer där den högsta nivån ger hela 4% i återbäring och den lägsta 0,5%.

Bonussystemet är dessutom väldigt enkelt att förstår där: 1% = 1 bonuspoäng.

4% bonus vid köp hos Komplett.se

Den högsta bonusnivån ger en bonus på 4%. Den får man tillgång till när man handlar något från webbshoppen på Komplett.se. En av Sveriges största nätbutiker för hemelektronik. Om du exempelvis genomför ett köp med ditt Komplett Bank Mastercard på Komplett.se för 10 000 kronor får du en återbäring på 4% vilket blir 400 bonuspoäng, eller 400 kronor att handla för i poängshoppen eller som betalning av utestående belopp på kreditkortet från Komplett.

1% bonus på alla varuköp över 20 000 kr

Mellannivån ger en bonus på 1% på varuköp över 20 000 kr. Jämfört med nästan alla andra bonuskreditkort är detta fortfarande dubbelt så mycket återbäring.
Bonusen får du när du handlar i valfri internetbutik och i fysisk butik som är registrerad som e-handel hos Mastercard. Nästan alla butiker med andra ord.

0.5% bonus på alla övriga inköp

Den undre nivån ligger på en bonus om 0.5%. Vilket motsvarar den bonus som de flesta andra bonuskorten ger på alla inköp, oavsett inköpsställe. Detta betyder att om du inte gör dina inköp på Komplett.se eller kommer över inköpsnivån om 20 000 kr så är Komplett Bank Mastercard fortfarande ett bra val sett till bonusen som varje inköp ger.

Begränsningar

En av få nackdelar man kan nämna med Kompletts kreditkort är att det finns ett tak för hur mycket bonus man kan samla in. Både på månatlig basis men även på hela året. Varje månad kan man maximalt samla in 500 bonuspoäng. Totalt kan man samla in 2 000 bonuspoäng per 12 månader.

Om vi räknar ut detta så ser det ut så här:

 • Med 4% bonus kan du handla för 12 500 kr i månaden eller 50 000 kr per 12 månader.
 • Med 1% bonus kan du handla för 50 000 kr i månaden eller 200 000 kr per 12 månader.
 • Om du tänker använda kortet till vardags kommer din största del av bonusen troligtvis vara 0,5-1%, vilket motsvarar 50 000-100 000 kr i månaden eller 200 000-400 000 kr per 12 månader.

Om dina inköp är större än dessa så kan ett annat bonuskort med en årsavgift vara ett bättre alternativ för dig då dessa kort överlag ger högre bonus och ännu bättre förmåner.

Nyttja bonuspoängen

Hur kan man då använda sina intjänade bonuspoäng? Alla bonuspoäng som man  tjänar genom Komplett Bank Mastercard kan man använda inne i Kompletts webbshop som betalningsmetod. När du är inloggad kan du välja att dra av din intjänade bonus i webbshoppens kassa. Om du tjänar ihop maximalt antal bonuspoäng under en 12 månaders period betyder det att du får 2 000 bonuspoäng vilket motsvarar 2 000 kr att spendera inne på Komplett.se.

Du som väljer detta kreditkort är troligtvis vän av Komplett.se sedan tidigare vilket gör det till ett fullgott alternativ att kunna spendera bonuses i deras webbshop och bör därför inte vara något negativt.

Kredit & Ränta

Räntan på Komplett Bank Mastercard ligger i skrivande stund på 21,40%, det är något över den genomsnittliga räntan för bonuskort. Som alltid med ett kreditkort är det därför bättre att nyttja den räntefria perioden som Komplett erbjuder som ligger på 50 dagar. Du får alltså nyttja kredit i upp till 50 dagar utan att behöva betala någon ränta på det som du spenderar. Inga andra avgifter tillkommer. Tänk dock på att välja e-faktura i stället för sedvanlig pappersfaktura då pappersfaktura kostar 35 kr i aviseringsavgift, per faktura.

Ett bra sätt att utnyttja Kompletts tjänsters potential till max är att spara de pengar man avser betala sin använda kredit med på sparkontot hos Komplett. Med Kompletts sparkonto får du nämligen 1,00% årsränta, vilket innebär att pengarna hinner förräntar sig något tills den dagen du betalar av din kreditkortsfaktura med dem.

Vi rekommenderar att du undviker att göra kontantuttag med detta kreditkortet då ränta börjar gälla från första dagen. En ränta på 23,63% börjar alltså gälla från samma dag som du gör ett uttag i bankomat.

Den maximala kreditgränsen ligger på 100 000 kr, om du önskar få en utökad kreditgräns går det att ansöka om det inne på ”Mina sidor”. Besked ger Komplett Bank via e-post inom 1-2 vardagar efter sedvanlig kreditupplysning.

Ränta: 21.40%
Effektiv ränta: 23.63%
Sparränta:
 1.00%

Skjut upp din betalning

Det går att skjuta upp sin betalning i 3, 6 eller 9 månader om man så önskar. Det gör man helt räntefritt, det enda man betalar är en fast engångssumma. Du kan på så sätt skjuta upp betalningen till en månad då ekonomin är bättre, till en lägre kostnad som vi presenterar nedanför. Tänk på att välja uppskjuten betalning inom samma månad som du genomför köpet, det går inte att välja detta senare än så.

Kostnad för uppskjuten betalning

 • 3 månader = 249 kr
 • 6 månader = 329 kr
 • 9 månader = 449 kr

Ansökningsprocessen i tre steg

 1. Börja med att fylla i personnummer, e-postadress, mobilnummer, boendeform, arbetssituation, månadsinkomst och uppgifter om ditt hushåll för att sedan skicka in ansökan.
 2. Efter att ansökan har kommit in till Komplett Bank utför de en kreditupplysning. Med hjälp av kreditupplysningen och dina angivna uppgifter tar de sedan ett beslut om godkännande eller nekande.
 3. Alla dina köp blir registrerade och sammanställda på den faktura som de sedan skickar ut till dig månadsvis. Om du betalar hela beloppet inom de 50 dagarna som den räntefria krediten gäller inom tillkommer ingen ränta.

Avgifter på Komplett Bank kreditkort

Aviseringsavgift

Om du väljer att få din faktura som e-faktura så tillkommer det ingen avgift. Om du i stället föredra pappersfaktura så tillkommer en avi- och administrationsavgift om 35 kr. Gör ett miljömedvetet val och välj e-faktura så sparar du miljön och i plånboken. 

Uttagsavgift

När man gör uttag så bör man se upp. Det tillkommer ingen uttagsavgift vilket kan låta lockande. Tänk dock på att det tillkommer en årlig nominell ränta om 24,90% från uttagsdatumet. Vi rekommenderar därför att du betalar av ditt kontantuttag så fort som möjligt för att slippa betala höga avgifter i form av ränta.

Valutapåslag

Är en avgift som de flesta kreditkortsutgivarna lägger på när du väljer att betala för varor och tjänster i utlandet där du inte betalar i SEK. De tar alltså betalt för att växla dina pengar från svenska kronor till en utländsk valuta. Avgiften hos Komplett Bank ligger på 1,75% vilket är något över genomsnittet bland populära kreditkort på den svenska marknaden. En engångssumma som läggs på procentuellt på varje inköp du gör i utlandet. Om du exempelvis handlar för 1 000 kr kommer den totala kostnaden med valutapåslag medräknat bli 1 017,50 kr.

Årsavgift

Komplett Bank Mastercard är helt utan årsavgift. Du slipper därför årlig debitering.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om bonusen?

Bonusaspekten är där detta kreditkortet glänser som allra mest. Få bonuskort som är gratis, om än något, på den svenska marknaden kan mäta sig med det som erbjuds med detta kreditkortet. Du får 4% cashback vid shopping på Komplett.se, 1% i övriga butiker på varuköp över 20 000 kr och 0,5% på alla övriga köp.

Om du kommer använda ditt kreditkort för shopping på nätet, i synnerhet till shopping av hemelektronik, gaming, datorer, surfplattor, TV, ljud, bild, mobiltelefoni, foto, video men även hem, hushåll och vitvaror så behöver du inte leta mer.

Detta är kortet för dig som söker bonus när du främst handlar på nätet, på Komplett.se.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Försäkringen som ingår är främst riktat till dig som shoppar online. Exempelvis ingår en gratis försäkring som täcker upp för ID-kapning och identitetsstöld. Det ingår även ett kostnadsfritt köpskydd som ger ersättning om en vara som du köper på internet skulle bli skadad, förlorad eller stulen inom 90 dagar ifrån inköpstillfället.

Det ska dock sägas att reseförsäkringen som ingår med det här kortet går att mäta med andra kreditkort som är specifikt inriktat mot resekorts-marknaden.

Få ett fullgott försäkringsskydd när du handlar online men även på semestern.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Räntorna på Komplett Bank Mastercard ligger lite över medel jämfört med andra bonuskort. Vi kan därför inte rekommendera detta kortet om du tänker nyttja krediten längre än de räntefria 50 dagarna. Detta kreditkortet passar bäst för dig som har en stabil inkomst varje månad som därför kan betala kreditkortsräkningen utan att behöva hamna i kreditskuld.

Överför din inkomst från lönekonto utan sparränta till Kompletts sparkonto och få 1.00% i ränta fram tills dagen du betalar din kreditkortsfaktura med dem.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Utan årsavgift sållar Kompletts kreditkort sig till de få bonuskort som är helt gratis att införskaffa och äga på en årlig basis. Både valutapåslaget och kostnaden för pappersfaktura ligger i linje med normen. Så länge du som införskaffar ett Komplett Bank Mastercard undviker att ta ut pengar ur bankomat, alternativt betalar för uttagen omgående för att slippa att betala ränta, har du inget att frukta gällande totala avgifter.

Och som alltid, betala dina kreditkortsräkningar innan den räntefria perioden har gått ut för att slippa onödigt höga extrautgifter.

Kontaktinformation

Komplett Bank ASA
Vollsveien 2A
1366 Lysaker, Norge
Telefonnummer: 08-403 096 00
Spärrnummer: 08-403 096 00
E-postadress: kundservice@komplettbank.se
Organisationsnummer: 998997801

Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 16:00

Kundtjänst via email och telefon.

Krav för att bli beviljad Komplett Bank kreditkort

 • Minst 20 år fyllda
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Redaktionen sammanfattar

Komplett Bank Mastercard fortsätter att vara vår favorit inom bonuskort.

Det finns goda anledningar till detta:
Med bonusen från 0,5-4% säkerställer du att du alltid får en schysst bonus, vad eller var du än handlar.
Försäkringar täcker mer än de flesta bonuskreditkorten, där fokus ligger på inköp online men som även täcker på resan eller om du inte skulle kunna betala för den kredit som du nyttjar på grund av oväntat inkomstbortfall.
Kredittak på 100 000 kr kombinerat med 50 dagar räntefritt är en högre gräns än de flesta konkurrenterna.

För dig som gör större delen av din shopping på nätet är Komplett Bank kreditkort ett givet val.

Senast uppdaterad: 2022-07-07

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.