Swedbank MasterCard Platinum

Swedbank Mastercard Platinum Kreditkort
4.5/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
1 700 kr
Ränta
12.95%
Effektiv ränta
14.53%
Sparränta
0%
Kreditgräns
750 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 55 dagar
Kontantuttagsavgift
3.00% (minst 45 kr)
Valutaväxlingspåslag
1.65%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Ja
Avi- och administrationsavgift
0 kr

Utmärkt för:

Dig som vill ha ett så komplett och brett kreditkort som möjligt. Ett komplett kreditkort innehåller enligt oss bland annat: concierge service, lounge access, ordentligt försäkringsskydd, bonussystem, bil- och vägassistans, erbjudanden och rabatter. Och mycket mer därtill. Allt detta får du tillgång till med Swedbank Mastercard Platinum.

Fördelar

 • Fri tillgång till lounger på flygplatser över hela världen.
 • Kostnadsfri tillgång till concierge service.
 • Gediget försäkringsskydd med reseförsäkring, förlängd garanti, lägsta prisförsäkring, drulleförsäkring och evenemangsskydd.
 • Brickor till nycklar och bagage som hjälper vid förlust.
 • Cashback bonus som ger pengar tillbaka direkt på kontot.
 • Hög kreditgräns – Upp till 750 000 kr.

Försäkringar

Om du letar efter ett så komplett försäkringsskydd som möjligt med ditt kreditkort kan du sluta leta nu, du har precis hittat det. Swedbank Platinum erbjuder det allra mesta som kreditkort kan erbjuda i försäkringsväg.

Reseförsäkring

Reseförsäkringen som ingår vid betalning av minst 50% av resan är en heltäckande försäkring som täcker det mesta som kan hända före, under och efter resan.

Det som ingår i reseförsäkringen är:

 • Sjukdomsförsäkring under resan
 • Avbeställningsskydd
 • Resestartsskydd – Skydd mot trafikförseningar
 • Försenad ankomst
 • Missat anslutningsflyg
 • Försening av bagage
 • Bagageskydd – Om något i ditt bagage blir stulet eller skadat under resans gång
 • Outnyttjade aktiviteter på grund av sjukdom eller olycksfall
 • Självriskskydd på hem- och bilförsäkring
 • Akutservice i hemmet – Om något i ditt hem behöver akut repareras när du är bortrest.
 • Självriskskydd för hyrbil, hyrmoped eller hyrvespa
 • Ansvarsskydd – Vid krav på skadestånd vid olycka på resan
 • Strejkskydd – Om hemresan blir försenad på grund av strejk

Vi på Kreditkortsförmedlingen presenterar inget kreditkort som har en bättre reseförsäkring än den som Swedbank erbjuder med sitt Platinum-kort.

Köpförsäkringar

Med Swedbank Platinum kreditkort får du även fyra kostnadsfria köpförsäkringar: förlängd garanti, prisskydd, evenemangsskydd och drulleförsäkring.

Förlängd garanti

Få en förlängning på tillverkarens garanti med två år när du köper hemelektronik och hushållsmaskiner. Garantitiden får max bli 3 år totalt. Persondatorer, surfplattor, mobiltelefoner och kameror täcks inte av garantin. All annan hemelektronik och hushållsmaskiner som kostar minst 1 000 kr täcks av garantin.

Prisskydd - Lägsta-pris garanti

Om du köper en produkt som kostar minst 1 000 kr med ditt Swedbank Mastercard Platinum-kort och hittar samma produkt i likvärdig butik, i Sverige. Där prisskillnaden är minst 300 kr, täcker prisskyddet och står för mellanskillnaden. Du kan på så sätt köpa en produkt utan att behöva oroa dig för att samma produkt skulle kunna vara billigare i en annan butik.

Evenemangsskydd

Har du bokat en biljett till konsert eller annat evenemang och du blir tvungen att stå över på grund av akut sjukdom får du ersättning för biljettkostnaderna. Skyddet gäller både i Sverige och utomlands.

Allrisk - Drulleförsäkring

Allrisk eller drulleförsäkring som det kanske är bättre känt som kan vara bra att ha om olyckan är framme. Skulle en produkt bli skadad eller stulen så täcker allrisk för ersättning eller reparation i 180 dagar från köptillfället.

Bilrelaterade försäkringar

Som om det inte vore nog med försäkringar så erbjuder även Mastercard Platinum även två bilrelaterade försäkringar: självriskskydd för bilbärgning och assistans och försäkring vid tankning av fel bränsle.

Självriskskydd för bilbärgning och assistans

Om din bil skulle råka ut för en skada som gör att bilbärgning eller assistans blir nödvändigt täcker självriskskyddet för självrisken på din bilförsäkring upp till 4 000 kr. För att du ska täckas av försäkringen måste du betala för drivmedlet med ditt kreditkort och tanka minst 20 liter, alternativt 5 kg gas.

Feltankning av bränsle

Skulle du råka tanka din bil med fel bränsle täcker denna försäkringen för dina omkostnader i samband med feltankningen. Ersättning ges upp till 4 000 kr.

Bonus

Med Mastercard Platinum får du tillgång till flygrelaterade förmåner samtidigt som du kan samla bonus på alla dina köp.

Lounge access

Swedbank Platinum kreditkort samarbetar med Lounge Key som är en av världens största lounge-nätverk med över 1200 olika flygplatslounger. Ett ställe att koppla av mellan flygningar eller inför din kommande flygresa. Få tilltugg, dricka, snacks, tidningar och andra bekvämligheter. Platinum-kortet erbjuder obegränsad tillgång till lounger världen över, helt kostnadsfritt. För dig som reser mycket borde en sådan tillgång vara värt en hel del.

Concierge service

Gör din vardag enklare genom att dra nytta av concierge service, din personliga betjänt per telefon om du så vill. Du når concierge service mellan 08.00 – 21.00 (måndag-fredag), 09.00 – 17.00 (lördag). Vi ger några exempel på vad en concierge service kan hjälpa till med:

 • Boka bord på restaurang
 • Reservera hyrbil, scooter eller moped
 • Boka flyg- eller tågbiljett
 • Ordna hotellrum på din nästa destination
 • Boka biljetter till diverse evenemang så som konsert, sportevenemang, teater, opera eller musikal
 • Få tillgång till nattklubbar genom att bli uppskriven på gästlistan

Service för försvunnet bagage eller nyckel

Få nyckelbricka som du sätter i din nyckelknippa, skulle du råka tappa dina nycklar läser upphittaren instruktionerna på nyckelbrickan och lägger nycklarna i närmsta PostNord-brevlåda som till slut hamnar hos dig.

Bagageservice fungerar enligt samma princip där upphittaren läser instruktionerna på bagagebrickan och tar kontakt med Mastercard Platinums samarbetspartner cxLoyalty som i sin tur kontaktar dig.

1 spenderad krona = 1 bonuspoäng

Inte alla premiumkort erbjuder bonusprogram, det gör dock Swedbank Mastercard Platinum. Du får en bonuspoäng per krona som du handlar för. När du har kommit upp i 25 000 poäng får du ett avdrag om 100 kr på din nästkommande månadsfaktura.

Bonusen motsvarar 0,4% cashback-bonus.

Rabatt på drivmedel hos Preem

När du tankar på valfri bemannad Preem-station får du 15 öres rabatt per tankad liter. Den avdragna rabatten ser du specificerad på din kommande månadsfaktura.

Kredit & Ränta

När det kommer till räntenivåerna så erbjuder även Swedbank bra nivåer. Räntan ligger på 12.95% med en effektiv ränta om 14.53%. En bra kreditkortsränta som gör att det känns rimligt att nyttja krediten utöver de 55 räntefria dagarna om det blir nödvändigt. Det är dock givetvis alltid bäst att betala sina kreditkortsfakturor inom de räntefria dagarna för att utnyttja sitt kreditkort till max.

Ränta: 12,95%
Effektiv ränta: 14,53%

Avgifter på Swedbank Mastercard Platinum

Aviseringsavgift

Swedbank lägger varken på någon administrations- eller aviseringsavgift på Platinum-kortet.

Uttagsavgift

Vid uttag i bankomat betalar du 3%, minst 45 kr med kreditkortet var i världen du än gör uttaget.

Valutapåslag

Valutaväxlingsavgiften hos Mastercard Platinum är 1,65%. Avgiften lägger Swedbank på varje gång du gör ett uttag eller köp i utlandet, i annan valuta än SEK.

Exempel på valutapåslag:
Om du genomför en pengatransaktion i utlandet om 1 000 kronor betalar du 1 016,50 kr för köpet. Du betalar alltså 16,50 kr i valutapåslag utomlands med kreditkortet på en summa om 1 000 kr.

Årsavgift

Årsavgiften på Swedbank Mastercard Platinum är 1 700 kr. Sett till hur pass mycket gratistjänster och bonus du får med kortet är det ett prisvärt kreditkort. Särskilt om du utnyttjar kortet till max.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om att använda kortet som premiumkort?

För att vi ska klassa ett kreditkort som ett premiumkort krävs det att det erbjuder concierge service och tillgång till flygplatslounger. Dessa två förmåner går vi igenom här.

Vad tycker redaktionen om lounge access?

Med fri och obegränsad tillgång till lounger i hela världen genom loungekey.com blir Mastercard Platinum kortet för dig som reser mycket.

Vi har försökt att hitta ett kreditkort med lägre årsavgift som ger gratis och obegränsad tillgång till över 1200 lounger världen över men inte lyckats. Vi rekommenderar därför Platinum-kortet varmt till dig som flyger mycket i arbetet eller på fritiden.

Vad tycker redaktionen om concierge servicen?

Med Swedbank Mastercard Platinums concierge service får du tillgång till telefonservice måndag till lördag var du än är i världen. Nyttja concierge servicen och be dem boka biljetter till konserten du velat gå på eller varför inte be dem fixa in dig på nattklubben som du hört så mycket gott om?

Tveka inte på att använda Platinums concierge service då den ingår gratis, helt obegränsat. Du får givetvis betala för de evenemang eller andra utlägg som bokningar, reservationer m.m. medför som concierge servicen gör åt dig.

Vad tycker redaktionen om bonusen?

Med Mastercard Platinum får du utöver 1 bonuspoäng per krona även tillgång till massvis med olika förmåner. Få drivmedelsrabatt när du tankar på Preems bemannade bensinstationer. Brickor som du sätter i nyckelknippan och på ditt bagage som hjälper dig att få tillbaka dem om du skulle tappa dem. Platinum-kreditkortet erbjuder även andra rabatter och erbjudanden hos många olika fysiska butiker likväl som nätbutiker.

Det hör inte till vanligheten att premiumkort erbjuder någon bonus. Om det ingår bonus brukar den inte vara speciellt bra. Bonusen hos Swedbank Mastercard Platinum är inget utöver det vanliga, det ligger till och med någon nivå under ett bra bonuskort. Vi tycker inte att man bör skaffa kortet för bonusens skull, man kan dock se det som något som ger kreditkortet ett extra värde.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Med Swedbank Mastercard Platinum får du tillgång till mängder med försäkringar. Heltäckande reseförsäkring, förlängd garanti på vid inköp av produkter med kortet, lägsta-pris-garanti, evenemangsskydd, drulleförsäkring, diverse självriskskydd till hem och bil och försäkring mot feltankning. Listan kan göras ännu längre.

Utbudet av gratis försäkringar som Mastercard Platinum bjuder på är riktigt stort och bra. Vi har inte hittat något bättre utbud. Vi kan därför varmt rekommendera kortet för dess försäkringar.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Med Mastercard Platinum får du tillgång till ränta om 12,95% där den effektiva räntan är 14,53%. Med en sådan ränta kan det vara motiverat att utnyttja den utöver de 55 räntefria dagarna om det kniper. Vi rekommenderar dock aldrig någon att utnyttja kredit utöver räntefria dagar. 

Swedbank erbjuder bra ränta med sitt kreditkort, om du ska skaffa kreditkort med låg ränta är detta ett bra alternativ.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Avgifterna som tillkommer på Mastercard Platinum är:

Årsavgift: 1 700 kr
Uttagsavgift: 3%, minst 45 kr
Växlingsavgift: 1.65%

Sett till hur mycket som ingår i kreditkortet i form av försäkringar, bonusprogram och inte minst obegränsad tillgång till både lounger och concierge service är årsavgiften överkomlig. Om du vill ha ett kreditkort som du kan ta med på resan som har låga avgifter finns det bättre alternativ bland resekorten.

Kontaktinformation

Swedbank AB
Landsvägen 40
172 63 Sundbyberg
Telefonnummer: 0771-33 44 33
Spärrnummer: 08-411 10 11
E-post: info@swedbank.se
Organisationsnummer: 502017-7753

Öppettider
Måndag – söndag: Dygnet runt

Kundtjänst via e-post och telefon.

Krav för att bli beviljad Swedbank Mastercard Platinum

 • Minst 18 år
 • Minst 10 000 kr i månadsinkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Boende i Sverige

Redaktionen sammanfattar

Swedbank Mastercard Platinum är med i toppen bland våra favoriter i premiumkategorin.

Visst, årsavgiften på 1 700 kr kan kännas något hög, men du som nyttjar ett kreditkort mycket, främst på resande fot, kan ta igen årsavgiften på kort tid med kortets alla förmåner och fördelar. 

Att sedan kortet ges ut av Swedbank är ett stort plus, i skrivande stund har Swedbank smått otroliga 7,3 miljoner privatkunder. Det säger en del om vilken erfarenhet de har och vilken service de då kan erbjuda.

Senast uppdaterad: 2023-02-24

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.