Circle K

Circle K Mastercard Kreditkort
3/5

* Gäller på Circle K:s bemannade fullservicestationer

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
0 kr
Ränta
15.00%
Effektiv ränta
16.95%
Sparränta
0%
Kreditgräns
200 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 60 dagar
Kontantuttagsavgift
3% (minst 35 kr)
Valutaväxlingspåslag
2%
Kontaktlös betalning
Ja
Samsung Pay
Ja
Google/Apple Pay
Nej
Avi- och administrationsavgift
0 kr**

** 0 kr vid e-faktura. 35 kr vid pappersfaktura.

Utmärkt för:

Dig som fyller på drivmedel på bemannade Circle K-stationer, få 25 öre/l i drivmedelsrabatt de första 6 månaderna, sedan 15 öre/l. Med var 6:e kopp kaffe på köpet kan du passa på att handla när du ändå är och tankar.

Fördelar

 • 15 öre per liter i rabatt på bemannade Circle K-stationer.
 • 0,5% i bonus på alla inköp (villkor finns), 1% i bonus på alla Circle K:s stationer.
 • Kostnadsfri årsavgift.
 • Hög maxkredit om 200 000 kr.
 • Gratis kompletterande reseförsäkring.

Försäkringar

Försäkringar till bilen

När man letar efter ett nytt bensinkort gör man det för att man främst tänker använda kreditkortet ihop med sitt bilkörande. Vi visar därför de försäkringarna som rör ditt bilkörande först för att sedan presentera mer allmänna försäkringar. Circle K har en försäkring som rör bilanvändande, nämligen tanka-fel-försäkringen.

Försäkring vid feltankning

Är du en virrig individ som vet med dig att du skulle kunna tanka din bil med fel bränsle. Då kan tanka-fel-försäkringen vara försäkringen du inte visste att du letat efter. Försäkringen täcker främst självrisken på din privata bilförsäkring, i andra hand täcker den även upp för rengöring av bränsletanken och bärgning till närmsta bilverkstad.

För att försäkringen ska gälla ska drivmedlet vara inhandlat på en Circle K-bensinstation i Norden och drivmedlet ska också vara betalat med Circle K Mastercard.

Övriga försäkringar

Reseförsäkring

Med Circle K Mastercard ingår kompletterande reseförsäkring gratis när man betalar minst 75% av resan med sitt bensinkort från Circle K.

De flesta bensinkorten erbjuder en kompletterande reseförsäkring, den försäkring som Circle K har tagit fram tillsammans med Moderna Försäkringar är en av de bättre på den svenska bensinkorts-marknaden. De erbjuder ett försäkringsskydd med ett par punkter som andra bensinkort inte erbjuder.

Det som ingår som ett komplement till existerande hemförsäkring är:

 • Transportförsening – Om kollektivt färdmedel är mer än 6 timmar försenad till slutdestination får man ersättning genom denna försäkringspunkten.
 • Bagageförsening – Om incheckat bagage är mer än 6 timmar försenat ersätter bagageförseningen med upp till 1 000 kr/person. Om bagaget är mer än 48 timmar försenat blir man ersatt med upp till 2 000 kr/person.
 • Avbeställningsskydd – Om du, någon närstående, medresenär eller person du ska hälsa på under resan råkar ut för olycksfallsskada, akut sjukdom eller dödsfall täcker denna försäkringspunkt för kostnaderna som avbeställd resa innebär.
 • Självriskeliminering – Om privat hem, villa, personbil eller din hyrbil råkar ut för en olycka under semestern täcker självriskelimineringen för de kostnader som självrisken innebär för användande av existerande försäkringar.
 • Olycksfallsförsäkring under resan.

Bonus

Tillsammans med Circle K Mastercard får man tillgång till flertalet bra erbjudanden och rabatter. Både i form av direkt cashback och även drivmedelsrabatt.

Bonus på inköp - 0.5%

När du använder ditt Circle K Mastercard får du 0,5% i återbäring, direkt in på Circle K-kontot*. Oavsett om du köper ett par nya byxor eller om du betalar för den dagliga mjölken. Det bästa med Circle K:s bonusprogram är just det att du får återbäringen direkt in på kontot, utan någon väntan. Det är inte ovanligt att man måste vänta i upp till 3 månader innan ens cashback kommer till konto med andra bensinkort. Så är det alltså inte med Circle K Mastercard.

När du handlar på Circle K:s stationer får du hela 1% i bonus.

* Det utgår ingen bonus på köp av tobaksvaror, lotter, spel, drivmedel, kontantuttag, eller vid köp hos andra drivmedelsbolag i Sverige.

Drivmedelsrabatt

När du tankar drivmedel på Circle K:s bemannade stationer får du 25 öre per liter i rabatt under de första 6 månaderna som du  tankar. Efter det går rabatten ner till 15 öre/l. Om du handlar 200 liter drivmedel rullande 90 dagar får du 5 öre extra i rabatt (20 öre totalt), 400 liter rullande 90 dagar ger dig hela 10 öre extra (25 öre totalt).

Tänk på att rabatten enbart gäller på Circle K:s bemannade fullservicestationer.

Välkomsterbjudande: 25 öre per liter i drivmedelsrabatt under de första sex månaderna.

Förmånsklubb

När du blir godkänd för Circle K Mastercard blir du även medlem i deras medlemsklubb Circle K EXTRA Club. I klubben ingår flertalet erbjudanden där fasta erbjudanden exempelvis är var 6:e biltvätt gratis och var 6:e kopp kaffe gratis. Köp en varmkorv för 15 kr.

Man får även kontinuerligt erbjudanden med bra rabatter och erbjudanden på Circle K:s bemannade stationer.

Kredit & Ränta

Den högsta krediten man kan få genom Circle K:s kreditkort är 200 000 kr, en högre kredit än vad många andra bensinkreditkort erbjuder. För att få tillgång till max krediten krävs dock en kreditvärdighet som är klanderfri och hög inkomst.

Du får även tillgång till upp till 60 räntefria dagar, vilket i realiteten innebär att du kan låna pengar genom krediten i upp till 2 månader utan att behöva betala något extra för det. Du behöver alltså enbart betala den summan du har handlat för. Håll enkelt koll på att du slipper betala ränta genom att betala din faktura från Circle K varje månad. Om du väljer att betala en del av summan som framgår på fakturan, minst 3%, behöver du betala effektiv ränta om 16,95% på resterande belopp.

Exempel på ränta med Circle K:
Om du har skaffat en skuld på 20 000 kr som du önskar betala av under 12 månader med den effektiva räntan på 16.95% blir den totala kostnaden 3 170 kr. Vilket innebär att du totalt kommer ha betalat 23 170 kr under 12 månader för en nyttjade kredit på 20 000 kr.

Ränta: 15%
Effektiv ränta: 16,95%

Sparränta

Från och med den 1:a september 2020 har Circle K valt att ta bort sin sparränta på grund av låg efterfrågan. Man bör komma ihåg att konkurrerande drivmedelsbolag erbjuder upp till 2% sparränta vilket visat sig vara en av deras största säljargument.

Sparränta: 0%

Avgifter på Shell Mastercard

Aviseringsavgift

Att få faktura från Circle K är gratis om man väljer e-faktura.
Det går även välja pappersfaktura, man får då betala en aviseringsavgift om 35 kr per faktura.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften är den avgift man betalar när man tar ut pengar ur uttagsautomat. Med Circle K Mastercard är denna avgiften 3%, minst 35 kr per uttag. Avgiften tillkommer oavsett var i världen man tar ut pengar, alltså både i Sverige och utomlands.

Valutapåslag

Valutaväxlingsavgiften är den avgiften man betalar när man handlar eller tar ut pengar i bankomat eller på växlingskontor, i utlandet.

Med Circle K:s kreditkort betalar du en växlingsavgift om 2%, jämfört med andra bensinkort är det standardnivån där valutapåslaget brukar ligga. Vi kan dock inte rekommendera någon att använda sitt bensinkort i utlandet, då är det bättre att använda ett kreditkort specifikt för resor.

Årsavgift

Circle K är gratis i form av årsavgift.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om bonusen?

En av de främsta anledningarna till att skaffa Circle K Mastercard är att de betalar in bonusen om 0.5% direkt in på kontot. Ingen väntetid. Med det sagt så är 0.5% i bonus en av de lägre bonusnivåerna bland bensinkort. Drivmedelsrabatten om 15 öre per liter, 25 öre de första 6 månaderna, är väl tilltagen. Det som ”solkar den bägaren” är att drivmedelsrabatten enbart erbjuds på Circle K:s fullservicestationer. Alltså inte på automatstationer. I skrivande stund är knappt 300 av Circle K:s ca. 760 drivmedelsstationer fullservicestationer. Knappt hälften alltså.

Vi anser att du som ansöker om Circle K Mastercard bör ha en Circle K fullservicestation som du brukar tanka på i din närhet, då enbart fullservicestationer erbjuder drivmedelsrabatt. Bonusen om 0,5% ger extra tillskott i plånboken. Är du ute efter bra bonus i kombination med bra drivmedelsrabatt så finns det andra drivmedelsbolag med bättre erbjudanden.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Circle K erbjuder kompletterande reseförsäkring och en försäkring vid feltankning.

Med kreditkort från Circle K får du gedigna försäkringar som kan visa sig vara bra att ha vid utlandsresan eller vid vardagsanvändning av bil eller MC. Circle K erbjuder även olycksfallsförsäkring innan, under och efter resan, något som få andra drivmedelsbolag erbjuder med sina kreditkort. Om en olycksfallsförsäkring är av prioritet under din utlandssemester kan Circle K:s bensinkort vara kreditkortet för dig.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Med högt kredittak (200 000 kr), relativt låg ränta (15.00%), effektiv ränta (16.95%) och många räntefria dagar (60 dagar) erbjuder Circle K en av bensinkortsmarknadens bästa ränte- och kreditvillkor.

Sedan september 2020 erbjuder Circle K ingen sparränta.

Om du är ute efter ett bensinkort med hög kreditgräns, många räntefria dagar och låg ränta för att vara ett kreditkort behöver du inte leta längre. Circle K är ett bra bensinkort ur ränte- och kredit-perspektivet. Det finns dock ingen möjlighet till sparande med sparränta, likt andra bensinkort, vilket kan vara en nackdel.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Circle K Mastercards avgifter:

 • Årsavgift: 0 kr
 • Aviseringsavgift: 0 kr med e-faktura, 35 kr med pappersfaktura
 • Uttagsavgift: 3% (minst 35 kr)
 • Valutapåslag: 2%

Circle K ligger i samma linje som andra bensinkort på den svenska marknaden. Om du använder kortet i vardagen, undviker uttagsautomater, inom Sveriges gränser har du ett bra bensinkort sett till avgifterna.

Kontaktinformation

Circle K Sverige AB
Torkel Knutssonsgatan 24
118 49 Stockholm
Telefonnummer: 08-14 71 70
Spärrnummer: 08-429 63 00
Organisationsnummer: 556000-6834

Öppettider
Måndag – fredag: 08:30 – 17:00

Kundtjänst via kontaktformulär och telefon.

Krav för att bli beviljad Circle K Mastercard

 • Minst fyllt 18 år
 • Inte arbetslös
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Redaktionen sammanfattar

Om din nuvarande favorit bland bensinstationer är en Circle K fullservicestation kan absolut Circle K Mastercard vara bensinkortet för dig. Med 25 öre per liter i drivmedelsrabatt under de första sex månaderna finns det mycket pengar att spara. Efter det går rabatten ner till 15 öre per liter. Räntorna är bland de bästa på bensinkortsmarknaden, om du vet med dig att du kommer behöva krediten utöver de 60 räntefria dagarna kan Circle K Mastercard därför vara det rätta valet.

Med det sagt erbjuder inte Circle K något utöver det vanliga bland bonus, försäkringar eller avgifter.

Senast uppdaterad: 2022-07-07

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.