Supreme Card World

Supreme Card World Kreditkort
4.8/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
1 068 kr
Ränta
17.32%
Effektiv ränta
31.59%
Sparränta
0.60%
Kreditgräns
200 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 60 dagar
Kontantuttagsavgift
2.97% (minst 35 kr)
Valutaväxlingspåslag
1.97%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Nej
Avi- och administrationsavgift
0 kr

Utmärkt för:

Dig som reser mycket. Med tillgång till concierge service och lounger på flygplatser erbjuder Supreme Card World det man förväntar sig av ett premiumkort. Samla dubbla poäng i jämförelse med andra kort från Resurs Bank.

Framröstad bästa premiumkortet

Fördelar

 • Gratis tillgång till flygplatslounger världen över.
 • Concierge service hjälper dig att ordna bokningar.
 • Kompletterande reseförsäkring.
 • SMS-kvitto vid köp över 500 kr varnar dig om kortet missbrukas.
 • Räntefri delbetalning i upp till 6 månader.

Försäkringar

Då premiumkort först och främst riktar sig till dig som reser mycket är det inte ovanligt att det ingår en reseförsäkring när man betalar resan med sitt kreditkort, så är även fallet med Supreme Card World.

Reseförsäkring

Med den kompletterande reseförsäkringen som Resurs Bank erbjuder tillsammans med Solid Försäkringsaktiebolag får du ett gott reseskydd oavsett vart du åker i världen. Tänk på att försäkringen är kompletterande till din hemförsäkring, säkerställ därför att du får ett fullgott skydd genom att jämföra reseförsäkringen med din hemförsäkring och se så att du får ett komplett skydd med de båda försäkringarna kombinerade.

För att du ska kunna åtnjuta reseförsäkringen är det enda som krävs att du betalar minst 75% av resan med ditt Supreme Card World-kort.

Dessa försäkringspunkter täcker Supreme Card Worlds reseförsäkring:

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförsening
 • Försening av allmänt transportmedel
 • Självriskskydd för hemförsäkring
 • Självriskskydd för personbilsförsäkring

Bonus

Premiumkortens största fördelar ses av många som tillgången till lounge på resan och concierge servicen likaså. Av den anledningen presenterar vi dessa först.

Tillgång till flygplatsens lounge

Supreme Card World kreditkort ger tillgång till lounger över hela världen genom nätverket Loungekey. Genom loungekey får du tillgång till lounger där det erbjuds tilltugg, drycker, tidningar och gratis wifi. En lugnare och bekvämare miljö. Tillgången till lounger är helt gratis med kortet, upp till fyra gånger per år, du är även välkommen att bjuda med en vän.

Concierge service

Om du är en upptagen resenär som har mycket att tänka på i till exempel jobbet kan tillgång till gratis concierge service vara väldigt uppskattat. Med Supreme Card Worlds concierge service får du tillgång till betjäning över hela världen, måndag-lördag, kl. 8.00 – 20.00.

Exempel på vad kan concierge service kan hjälpa till med:

 • Boka flyg-, båt-, tåg-, taxiresa.
 • Ordna ditt nästa boende på hotell.
 • Boka bord på restaurang.
 • Om du vill gå på konsert, bio eller annat evenemang fixar concierge service biljetterna.

1 bonuspoäng per spenderad krona

Bonusen som erbjuds genom Supreme Card World är dubbelt så hög som resterande kreditkort som Resurs Bank erbjuder. Om din konsumtion kan räknas som hög kan det vara ett bättre val att välja Supreme Card World jämfört med exempelvis Supreme Card Gold, enbart p.g.a. den dubbla bonusen.

För varje krona du spenderar tjänar du en bonuspoäng. Det fina med Supreme Card World är att du får bonus på i princip allt du spenderar pengar på. Inte enbart dina vardagliga inköp utan även betalningar av räkningar, årsavgiften på kreditkortet och dina abonnemang som Netflix eller HBO.

1 krona = 1 bonuspoäng

Vad kan man handla för sina bonuspoäng?

När det har gått ett tag och du har hunnit samla ihop en mängd bonuspoäng kan du sedan spendera dessa i Supreme Poängshop.

Det kan låta begränsande att enbart kunna spendera poäng i en specifik webbshop, då Supreme har tagit fram ett stort utbud av produkter, upplevelser och presentkort finns det dock något för de allra flesta.

Se insamlandet av bonuspoäng som en extra krydda. Du som väljer Supreme Card World gör det oftast främst för tillgången till flygplatsers lounger och concierge service.

Kredit & Ränta

Räntan du får genom Supreme Card World är 17.32% med en effektiv ränta om 31.59%. Med en så pass hög ränta gör man bäst i att antingen betala av sina kreditkortsfakturor innan förfallodatumet är nått. Alternativt välja den räntefria delbetalningen som vi pratar mer om nedan.

World-kortet erbjuder en generös räntefri period om 60 dagar, om du betalar av hela räkningarna inom dessa två månader slipper du alltså betala någon ränta.

Det går även att spara pengar på Resurs bank och då få en sparränta som i skrivande stund ligger på 0.60%. Ett betydligt klokare alternativ, rent ekonomiskt, till att använda krediträntan.

Kreditgränsen som World Mastercard erbjuder är upp till 200 000 kr.

Ränta: 17,32%
Effektiv ränta: 31,59%
Sparränta: 0,60%

Räntefri delbetalning

Som vi har nämnt innan så är räntan på kreditkortet högt. Väldigt högt. Det kan därför vara en bra idé att använda alternativet till de 60 räntefria dagarna, nämligen räntefri delbetalning.

Det är värt att nämna att räntefri delbetalning dock innebär några extra avgifter.

Avgifter – 3 månaders räntefri delbetalning:
Uppläggningsavgift: 0 kr
Administrationsavgift: 39 kr/mån

Avgifter – 6 månaders räntefri delbetalning:
Uppläggningsavgift: 97 kr
Administrationsavgift: 39 kr/mån

Som du ser är tre månaders räntefri delbetalning att föredra framför sex månader. Den räntefria delbetalningen är alltid att föredra framför uppdelad betalning med effektiv ränta.

Avgifter på Supreme Card World

Aviseringsavgift

Din månatliga faktura skickar Resurs Bank ut till dig utan någon aviseringsavgift.

Uttagsavgift

Att ta ut pengar från uttagsautomat kostar 2,97% och minst 35 kronor per uttag. De flesta kreditkorten har en avgift vid uttag av kontanter som ligger på ca. 3%. Det finns dock kreditkort utan uttagsavgift.

Valutapåslag

Växlingsavgiften vid köp utomlands, i annan valuta än SEK, kostar 2,97%. I detta avseendet är Supreme Card World 1-1,5% dyrare än många andra kreditkort.

Exempel på valutapåslag:
Om du köper produkter för 1 000 kronor i utlandet betalar du 1 029,70 kr för köpet. Du betalar således 29,70 kr i valutapåslag på just det köpet.

Årsavgift

Årsavgiften på Supreme Card World är 1 068 kr eller 89 kr i månaden. Man betalar avgiften för kortet månadsvis. För att vara ett kreditkort inom premiumsegmentet är det absolut ett överkomligt pris.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om att använda kortet som premiumkort?

Två villkor ska uppfyllas för att vi ska kalla ett kreditkort för premiumkort. Det ska erbjuda tillgång till flygplatslounge och även concierge service. Vi går här igenom dessa två faktorer först.

Vad tycker redaktionen om lounge access?

I samarbete med loungekey.com presenterar Supreme Card World tillgång till mängder med lounger på flygplatser världen över.

Inne i loungen finns ofta fri tillgång till tilltugg, snacks, dryck, tidningar och gratis Wifi. Även stolar brukar vara av det mer bekvämare slaget.

Med tillgång till lounge i upp till 4 gånger per år finns det inget att klaga på för ett premiumkort i denna prisklassen. Är du en van resenär som reser mycket i jobbet kan det dock vara värt att titta på ett premiumkort med högre årsavgift som samtidigt ger obegränsad tillgång till lounger under dina resor.

Vad tycker redaktionen om concierge servicen?

Supreme Card Worlds Concierge Service kan du nyttja när du är i behov av biljetter till konserter eller annat arrangemang. Kanske behöver du boka ett hotellrum eller en taxi? Servicen är öppen måndag till lördag kl. 08:00 – 20:00.

Vi har bara hört gott om Supreme Cards concierge service. Med öppettider som är minst lika bra som dyrare premiumkort kan vi inte annat än att gilla den.

Vad tycker redaktionen om bonusen?

Det är inte vanligt att ett premiumkort ger bonus. Att Supreme Card World ger 1 poäng per krona i bonus är därför väldigt bra. Om du anser dig vara en stor konsument kan det till och med vara ett bättre val med World-kortet jämfört med det billigare Gold-kortet, som Resurs bank ger ut, som enbart ger hälften i bonus.

Ett premiumkort är överlag inget man införskaffar för den goda bonusens skull. Men, om du är ute efter bonus ihop med ditt premiumkort är Supreme Card World ett utmärkt val.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Supreme Card World ger tillgång till en försäkring, den kompletterande reseförsäkringen. Försäkringen i sig är inget utöver det vanliga men täcker upp gott där hemförsäkringen ofta har luckor.

Vi tycker inte man bör införskaffa det här kreditkortet för reseförsäkringens skull. Om du inte har ett kreditkort som ger heltäckande reseförsäkring är detta dock ett så gott alternativ till kompletterande reseförsäkring som något.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Räntan på Supreme Card World är 17,32% med en effektiv ränta om 31,59%. Jämfört med konkurrenter bland premiumkort är denna räntan betydligt högre. Bland alla kreditkort som vi presentera står World-kortet för räntor som är högre än de flesta andra korten.

Något som World-kortet har gemensamt med några bensinkort är sparräntan, Supreme Card World erbjuder 0.60% i sparränta på pengar du sätter in på sparkonto.

Vi kan inte rekommendera någon att spendera pengar med Supreme Card World utan att betala för inköpen inom de 60 räntefria dagarna. Alternativet är att välja räntefri delbetalning i 3 eller 6 månader, då slipper du räntorna och betalar enbart administrationsavgift. Avbetalning på 6 månader har även uppläggningsavgift. I stället för att nyttja krediten är det ett ekonomiskt sundare val att spara pengar till en sparränta om 0.60%.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Avgiften på Supreme Card World betalar man per månad, till en kostnad av 89 kr. Uträknat som årsavgift blir det 1068 kr.

Utöver årsavgiften tillkommer valutapåslag om 1,97% och uttagsavgift om 2,97% där minsta kostnad är 35 kr per uttag.

För att vara ett kreditkort i premiumklassen är årsavgiften väldigt bra. Du får tillgång till premiumförmåner som finns hos andra kreditkort med betydligt högre årsavgifter.

Kontaktinformation

Resurs Bank AB
Box 22209
250 24 Helsingborg
Telefonnummer: 0771-11 22 33
Spärrnummer: 0771-11 22 33
E-post: kundservice@resurs.se
Organisationsnummer: 516401-0208

Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

Kundtjänst via e-post och telefon.

Krav för att bli beviljad Supreme Card World

 • Minst fyllt 18 år
 • Fast anställning
 • Inga betalningsanmärkningar eller obetalda skulder
 • Folkbokförd i Sverige

Redaktionen sammanfattar

Supreme Card World är vår favorit bland premiumkorten. Anledningarna till det är flera. De främsta är:

 • Den låga årsavgiften som ändå ger tillgång till både lounger och concierge service.
 • Sparräntan om 0,90%.
 • Bonusen på 1 poäng per krona är bra. Att överhuvudtaget får bonus på ett premiumkort är inte självklart. Att då får bonus som kan mäta sig med bra bonuskort är inte illa.

Undvik att betala de höga räntorna, samla bonuspoäng och spara pengar på sparkontot för att utnyttja det här kreditkortets maximala potential.

Senast uppdaterad: 2022-03-26

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.