Bäst premiumkort 2024

Tillgång till lounge på flygplatser, concierge service och allmän bonus hjälper dessa kort att nå toppen bland premiumkort. Vi på Kreditkortsförmedlingen jämför de bästa premiumkorten för både den som åker privat och genom företaget.

Populära Premiumkort

Redaktionens val – juli
Supreme Card World Kreditkort
4.8/5
Framröstad bästa premiumkortet

Bonusnivåer

1 poäng/krona

Få 1 bonuspoäng per krona oavsett vad du spenderar dina pengar på

 • Tillgång till flygplatslounger 4 ggr/år
 • Concierge service 12 timmar om dygnet

på Resurs banks säkra sida

Framröstad bästa premiumkortet

Översikt

Årsavgift
1068 kr

Kreditgräns
200 000 kr

Räntefritt
60 dagar

Effektiv ränta
31.59%

 • Gratis tillgång till flygplatslounger världen över.
 • Concierge service hjälper dig att ordna bokningar.
 • Kompletterande reseförsäkring.
 • SMS-kvitto vid köp över 500 kr varnar dig om kortet missbrukas.
 • Räntefri delbetalning i upp till 6 månader.

Räntor & Avgifter

Årsavgift1068 kr
Ränta17.32%
Effektiv ränta31.59%
Sparränta0,60%
Uttagsavgift2,97% (minst 35 kr)
Växlingsavgift1,97%
Aviseringsavgift0 kr
Swedbank Mastercard Platinum Kreditkort
4.5/5

Bonusnivåer

0.4%

Få 1 poäng/kr, uträknat i procent blir det 0,4% i cashback

15 öre/l

Drivmedelsrabatt hos Preem med 15 öre per liter

 • Fri obegränsad tillgång till lounger 
 • Concierge service 13 timmar/dygn

Årsavgift
1700 kr

Kreditgräns
750 000 kr

Räntefritt
55 dagar

Effektiv ränta
14.53%

 • Fri tillgång till lounger på flygplatser över hela världen.
 • Kostnadsfri tillgång till concierge service.
 • Gediget försäkringsskydd med reseförsäkring, förlängd garanti, lägsta prisförsäkring, drulleförsäkring och evenemangsskydd.
 • Brickor till nycklar och bagage som hjälper vid förlust.
 • Cashback bonus som ger pengar tillbaka direkt på kontot.
 • Hög kreditgräns – Upp till 750 000 kr.

Räntor & Avgifter

Årsavgift1700 kr
Ränta12,95%
Effektiv ränta14,53%
Sparränta0%
Uttagsavgift3% (minst 45 kr)
Växlingsavgift1,65%
Aviseringsavgift0 kr
Revolut Metal Kreditkort
4.5/5

Bonusnivåer

1%

I cashback återbäring på alla köp utanför Europa

0.1%

I cashback återbäring på alla köp inom Europa

 • Ett gratis besök i VIP lounge varje år
 • Concierge service 24 timmar per dygn

Årsavgift
1680 kr

Kreditgräns
Inte tillgängligt

Räntefritt
Inte tillgängligt

Effektiv ränta
0%

 • Concierge service – 24 timmar om dygnet.
 • Ett kostnadsfritt besök i VIP-Lounge.
 • Bonus på 0,1 – 1% på alla köp.
 • Köp och sälj kryptovalutor.
 • Courtagefri aktiehandel.
 • Handel av ädelmetaller.
 • Växla pengar mellan 30 olika valutor.

Räntor & Avgifter

Årsavgift1680 kr
Ränta0%
Effektiv ränta0%
Sparränta0%
Uttagsavgift0 kr
Växlingsavgift0%
Aviseringsavgift0 kr

Jämför premiumkort för en lyxigare vardag

Du behöver inte vara miljonär för att kunna resa som en. Det tack vare det ökande antalet premiumkreditkort på marknaden som erbjuder ett brett utbud av lyxiga förmåner och bonusar till dem som vill ansöka om det.

Från concierge service till kostnadsfri tillgång till flygplatslounger och även tillgång till diverse förmåner. Vi erbjuder kreditkort i samarbete med våra partners som ger dig möjlighet till en lite lyxigare vardag. Alternativen sträcker sig utöver kreditkort för privatpersoner, kreditkorten passar utmärkt för småföretagaren som vill åka lite mer bekvämt och smärtfritt.

Premium kreditkort

Sammanfattning av de bästa premium kreditkorten

På den här sidan presenterar vi en rankinglista över de premiumkort som vi tycker är bäst för närvarande under 2024. Alla kreditkorten i listan uppnår den standard som man sätter för att rankas som premium, med fördelarna som det innebär. Premiumkort har även blivit känt under andra namn: platinumkort, platinakort och även elitekort. Ett kreditkort som är rätt för dig som önskar mer lyx i arbetet likväl som i vardagen.
Kreditkort Passar bäst för Årsavgift Kreditkortsförmedlingens betyg
Supreme Card World
Dig som flyger 3-4 gånger om året som vill ha lite mer lyx till ett bra pris.
1068 kr
Swedbank Mastercard Platinum
Dig som vill ha så mycket som möjligt av ett kreditkort, här ingår det mesta.
1700 kr
Revolut Metal
Dig som vill ha ett roligare alternativ till kreditkort. Handel av värdepapper, ädelmetaller och kryptovaluta är bara ett fåtal exempel.
1680 kr

Vilka förmåner har vanligtvis ett premiumkort?

Förmånerna med ett premiumkort är givetvis många, namnet skvallrar om det. Förmåner som är värda att nämna är: lounge-access i väntan på flyg på flygplatsen, exklusiva erbjudanden, dygnet runt concierge service, premiumkort täcker ett högre försäkringsbelopp och har även en högre kreditgräns i jämförelse med andra kreditkort.
Kostnaden för ett premium-kreditkort är högre än många andra kreditkort. Men om man utnyttjar dess tjänster, om man exempelvis reser mycket i jobbet, så väger dess fördelar och erbjudanden lätt upp för årskostnaden.
I vår ranking över premium-kreditkort försöker vi presentera ett brett sortiment som täcker olika behov och önskemål. Alla med sina egna fördelar och förmåner för att förhoppningsvis kunna passa dig, i din vardag och i ditt jobb.

Vilket är det bästa premiumkortet?

Om du reser ofta är Swedbank Mastercard Platinum ett av de bästa premiumkreditkorten du kan äga. Detta kortet har ett antal ovärderliga förmåner som exempelvis gratis, obegränsad tillgång till flygplatslounger och concierge service. Om du kombinerar det med en fulltäckande reseförsäkring, flertalet andra försäkringar och bonus till på köpet så har du ett svårslaget, lyxigt resekort. Om du dessutom brukar tanka din bil hos Preem får du rabatt om 15 öre/l när du tankar på deras bemannade bensinstationer. 

Vi har dock alla olika önskemål när det kommer till våra kreditkort. Kortet som verkar lyxigast och mest lämpat för dig kanske inte är det mest passande kortet för nästa person. Swedbank Mastercard Platinum erbjuder mest förmåner bland alla premiumkort som vi förmedlar. Det är dock inte det billigaste. Av främst den anledningen är vårt favoritkort i premiumsegmentet Supreme Card World, ett kort som erbjuder det mesta som dyrare premiumkort gör men med vissa begränsningar. Det ger dig som har en budget att förhålla dig till möjlighet att använda många lyxiga förmåner utan att behöva betala tusentals kronor i årsavgift. Du får tillgång till gratis flygplatslounger via loungekey.com, begränsat till fyra gånger per år, obegränsad tillgång till concierge service som hjälper dig att boka evenemang, resor, taxi med mera, bonussystem som är bland det bästa inom premiumkort. För dig som vill spara finns även den möjligheten, med sparränta dessutom.

Vilket premiumkort som är rätt för dig handlar i slutändan om vilka utgifter du har och dina livsstilsvanor. Det bästa kreditkortet är det kort som du faktiskt använder, så när du går igenom de olika alternativen, se till att du faktiskt kommer använda så mycket av de olika förmånerna som möjligt.

Är premiumkort värt årsavgiften?

Vissa premiumkort har en rejäl årsavgift, om du bara reser någon eller ett par gånger om året eller på annat sätt inte utnyttjar förmånerna som ett premiumkort ger kan det vara bättre att skaffa ett kreditkort med låg eller ingen årsavgift. Dock kan de mer frekventa resenärerna upptäcka att fördelarna och förmånerna som ett premiumkort erbjuder lätt väger upp för årsavgiften. Tillgång till flygplatsers lounger och heltäckande reseförsäkringar kan kosta tusentals kronor. Med rätt kreditkort är det utgifter som du inte behöver oroa dig för. Visst, årsavgiften tillkommer på kreditkortet men det täcker då för kostnader som du ändå hade betalat för och får även mer därtill. Så som bonus på allmänna inköp alternativt inom specifika branscher, utökade garantier och försäkringar. Och concierge service, inte att förglömma.

För att avgöra om ett premiumkort är värt den årliga avgiften kan du lägga ihop värdet på alla förmåner som kommer med kortet, som du kommer använda på ett år och se om det väger upp för årsavgiften.

Bli uppvaktad med Concierge Service genom premiumkort

Personlig service är något som alla uppskattar. Med ett kreditkort som ligger i premiumsegmentet ingår oftast concierge service, då är det just det som du får tillgång till.
Ett av våra kriterium när vi rankar premiumkort är att samtliga ska ha tillgång till concierge service, där så mycket som möjligt ingår. Även de mest kluriga förfrågningarna som man som kund kan tänkas ha. Exempelvis om du vill äta på en exklusiv restaurang där det ofta är fullbokat veckor i förväg. Eller om du vill få biljetter till en slutsåld konsert med en världsartist. Kanske har du råkat missa ditt anslutningsflyg och blivit strandad? Sådant ska en riktigt bra concierge service kunna reda ut.

Få tillgång till lounge med premiumkort

Ett premium-kreditkort brukar vara populärt bland frekventa flygresenärer. En av anledningarna till det är att många av premiumkorten ger gratis lounge-access på flertalet flygplatser. I en lounge är det en lugnare och trevligare miljö än i en sedvanlig vänthall. Där får man bland annat tillgång till gratis wifi, dryck, tilltugg, magasin. Allt som kan göra en resa lite lättare och smidigare att genomföra.
De mest exklusiva premium-kreditkorten erbjuder även tillgång till så kallat priority pass. En Priority Pass Lounge erbjuder det som vi har beskrivit ovan och oftast mycket mer. Exempelvis så erbjuder de mest exklusiva Priority Pass Loungerna även tillgång till spa och sovmöjligheter.

Extra täckande reseförsäkring med premiumkort

Som man som läsare säkert redan har förstått vid det här laget så kompenseras man av premiumkortets relativt höga årskostnad genom olika förmåner och kompensationer. Så även när det kommer till försäkringsbiten. Reseförsäkringen som ingår i ett premiumkort kan ge mellan 3-4 gånger så mycket kompensation som ett vanligt kreditkort. Exempelvis så finns det kreditkortsbolag i premiumsegmentet som ger ut 35 000 – 40 000 kr i kompensation för sent bagage. Detta går att jämföra med ett vanligt kreditkort där kompensationen ligger på ca. 10 000 – 15 000 kr. Premiumkort brukar även täcka vid stöld när du är ute och reser, exempelvis laptop, surfplatta eller mobiltelefon.

Högre kreditgräns

Som standard har premiumkorten en betydligt högre kreditgräns än andra kreditkort på marknaden. Att det ingår gratis delbetalning är också vanligt. Snittet på kreditgränsen på premiumkorten ligger på 150 000 kr över andra sedvanliga kreditkort.

Den största anledningen till att detta är möjligt är på grund av att kortutgivaren gör en mer noggrann undersökning på dig som söker premium-kreditkortet. De säkerställer då att din kreditvärdighet lever upp till den kreditgräns som de är villiga att erbjuda dig. De kontrollerar även hur din ekonomi har sett ut rent historiskt. Med andra ord så gör de sitt bästa för att försäkra sig om att du har möjlighet att betala tillbaka på den kredit som de ger dig.

Summering

Premium-kreditkortet finns till för dig som nyttjar ett kreditkort mycket och önskar det lilla extra. Med det får du en högre kreditgräns, bättre försäkringar, lounge-access, concierge service och mycket annat som väger upp den kostnad som ett premiumkort medför. Om du reser mycket i jobbet är ett premiumkort det givna valet när det kommer till kreditkort.

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.