ICA Banken

Ica banken Mastercard kreditkort
4.2/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
324 kr/år
Ränta
14.20%
Effektiv ränta
15.16%
Sparränta
2.25%
Kreditgräns
100 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 60 dagar
Kontantuttagsavgift
0 kr i Sverige, 20 kr i hela världen
Valutaväxlingspåslag
1.65%
Kontaktlös betalning
Ja
Samsung Pay
Ja
Google/Apple Pay
Nej
Avi- och administrationsavgift
0 kr*

* 30 kr vid delbetalning.

Utmärkt för:

Dig som föredrar att göra dina matinköp i ICA-butik eftersom du då får upp till 2% bonus vid varje köp. ICA Banken kreditkort passar även perfekt för dig som vill ta med ett kreditkort utomlands för att ta ut pengar i uttagsautomat utan avgift.

Fördelar

 • Dubbel bonus 2% när du månadssparar, sätter in lön, spara minst 50 000 kr m.m.
 • Ingen uttagsavgift när du tar ut kontanter i valfri bankomat i hela världen.
 • Utan årsavgift det första året.
 • Få upp till 60 dagar utan ränta.
 • Låg kreditränta för dig som vill utnyttja krediten längre.
 • Reseförsäkring, allriskförsäkring och förlängd garanti ingår utan extra kostnad.
 • Koppla kreditkortet till Samsung Pay.

Försäkringar

I samarbete med populära Europeiska ERV erbjuder ICA Banken Bankkort Plus tre olika försäkringar; kompletterande reseförsäkring, allriskförsäkring och förlängd garanti.

Reseförsäkring

Reseförsäkringen som kommer med ICA Mastercard är kompletterande till existerande hemförsäkring. Kravet för att försäkringen ska gälla är att du måste betala minst 75% av resan med ICA Banken Mastercard kreditkortet. I reseförsäkringen ingår:

 • Avbeställningsskydd.
 • Missat anslutningsflyg.
 • Försäkring vid försening av allmänt färdmedel vid avresa.
 • Bagageförsening vid utresa.
 • Outnyttjade aktiviteter.
 • Olycksfallsförsäkring.
 • Självriskskydd hem-, bil-, hyrbil-försäkring.

I jämförelse med Coop Mastercard Mer erbjuder ICAs kreditkort två färre försäkringspunkter, nämligen: resestartskyddet vid ut- och hemresa och matinköp vid försening på minst 8 timmar.

Allrisk

Allriskförsäkringen, även kallad drulleförsäkring, som ingår med ICA kreditkort gäller i hela 5 år ifrån inköpsdatum på hemelektronik. Drulleförsäkringen gäller om en skada uppstår på produkten som är plötslig och oförutsedd. Observera att PC, mobiltelefoner och kameror inte täcks av allriskförsäkringen.

Förlängd garanti

Förläng den inkluderade produktgarantin med ett år, som längst upp till 3 år, på hemelektronik och vitvaror. Garantin motsvarar den garantin som tillverkaren själv ger.

Bonus

Både ICA Bankkort Plus Credit och Debit ger tillgång till bonus vid köp i ICA:s butiker. När man blir godkänd för kreditkort eller bankkort blir man dessutom, per automatik, medlem i ICA vilket även det ger tillgång till rabatter och erbjudanden.

1 - 2% bonus

Med ICA Bankens båda bankkort, Credit och Debit, får man tillgång till bonus på alla köp man gör hos ICA eller Apotek Hjärtat.

1% bonus får alla som har ett ICA-kort tillgång till direkt. Man behöver inte göra något särskilt för att börja samla bonus. Alla som köper varor hos ICA eller Apoteket Hjärtat med sitt ICA Bankkort Plus samlar minst 1% bonus.

För att börja samla 2% bonus behöver man handla för minst 2 000 kr i månaden på ICA eller Apotek Hjärtat och även uppfylla någon av följande kriterier:

 • Månadsspara minst 500 kr/mån hos ICA Banken.
 • Sätta in lön, pension eller studiemedel hos dem.
 • Inneha minst 50 000 kr på ett spar- eller fondkonto hos ICA Banken.
 • Bolån alternativt privatlån hos dem.

För att samla bonus på köp hos Apotek Hjärtat krävs ett gratis medlemskap i deras medlemsklubb, Klubb Hjärtat.

Stammis - Rabatter och extra bonus

Som innehavare av ICA Bankkort Plus kreditkort blir man även vad ICA kallar för stammis, en stamkund som får erbjudanden och bonusar.

Utöver bonusen man får när man handlar hos ICA får man även stammispoäng på alla inköp. Om man samlar 2 000 bonuspoäng på en månad får man 25 kr i återbäring. Detta fungerar som en stege där 8 000 stammispoäng eller fler ger hela 150 kr i återbäring.

Dessutom får man erbjudanden och rabatter som är speciellt framtagna för stamkundsmedlemmar, kallat stammispriser, som man hittar när man är inloggad på ICA Banken.

Kredit & Ränta

Med ICA Bankkort Plus får man tillgång till en ränta om 11.95% med en effektiv ränta om 12.63% vilket är en av de lägre räntorna bland de kreditkort som vi förmedlar. Vilket kanske inte är så konstigt då ICA Banken blivit en stor bank med många kunder som i sin tur genererar lägre räntor.

Kreditgränsen hos ICA Banken är 100 000 kr med upp till 60 dagar av räntefri kredit. Även här erbjuder ICA generösa erbjudanden jämför med många konkurrenter. Upp till 60 dagars räntefri kredit innebär i praktiken att du kan köpa produkter och tjänster för att sedan betala för dessa med dina egna pengar först 2 månader senare. Utan att behöva betala något extra, ingen ränta.

Kreditgränsen sätter ICA Banken individuellt och beror på sökandes ekonomiska förutsättningar.

Ränta: 11,95%
Effektiv ränta: 12,63%

Avgifter på ICA Bankkort Plus

Aviseringsavgift

Då ICA Bankkort Plus aviserar med e-faktura tillkommer ingen avgift för avisering. Alltså, 0 kr i aviavgift. Vad delbetalning av utnyttjad kredit tillkommer avgift om 35 kr per månad.

Uttagsavgift

När du tar ut pengar ur en kontant automat eller ”bankomat” tillkommer i vissa fall en uttagsavgift. Det gör det inte med ICA Bankkort Plus. Inte ens i utlandet. En betydande fördel då det är ett fåtal kreditkort som erbjuder kostnadsfria uttag, framförallt utomlands.

Valutapåslag

Valutaväxlingsavgiften som tillkommer vid köp utomlands med ICA Bankkort Plus är 1,65%. Växlingsavgiften lägger ICA Banken på varje gång du genomför ett köp eller gör uttag i bankomat, utomlands. Alltså, när du gör en penningtransaktion i annan valuta än svenska kronor.

Årsavgift

Den första årsavgiften på ICA:s matkort bjuder dem på. Efterföljande år är årsavgiften 324 kr/år. Om du anser dig vara en stammis hos ICA tjänar du snabbt in denna avgiften.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om bonusen?

Med bonus på upp till 2% kan man få en god mängd i cashback-återbäring. I kombination med ytterligare bonus som ICA Banken delar ut genom stammispoäng kan ICA vara den matvarukedja som delar ut bäst bonus vid köp i butik som tillhör respektive kedja. Återbäringen kommer dessutom direkt till kontot månaden efter, inga bonuscheckar eller annan form av cashback.

Om du föredrar att utföra dina vardagliga inköp hos ICA är detta matkortet för dig. Det som drar ned betyg en hel del när det gäller bonusaspekten är just det att bonus enbart kan genereras vid inköp på ICA eller Apotek Hjärtat.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

I samarbete med ERV, förövrigt samma försäkringsbolag som Coop samarbetar med, har ICA tagit fram ett försäkringsskydd som ger ett fullgott kompletterande skydd på resan. Dessutom med två övriga försäkringar som täcker vid vårdslös användning och som ger förlängd garantitid med upp till ett år. 

Försäkringsskyddet som ICA Banken erbjuder med sitt Plus-kort ger extra trygghet på resan och i vardagen. Jämfört med många andra kreditkort är bredden och djupet på försäkringarna dock i tunnaste laget. Är du på jakt efter ett kreditkort som ger väldigt bra försäkringsskydd så finns det bättre på den svenska kreditkortsmarknaden.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Räntorna som ICA Banken Plus kreditkort erbjuder är uppe i toppen bland de kreditkort som vi förmedlar. Med en effektiv ränta om 12.63% kan man utnyttja en kortare delbetalning utan att behöva betala en orimlig summa för det. Om man dessutom håller sig inom de 60 räntefria dagarna, vilket även det är en lång period i jämförelse, kan man få avbetalningen helt räntefritt.

Räntorna är en av ICA Banken Plus-kreditkorts bästa egenskaper.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Avgifter på ICA Banken Plus kreditkort:

 • Årsavgift: 324 kr/år.
 • Aviavgift: 0 kr med e-faktura, 35 kr/faktura vid delbetalning.
 • Kontantuttagsavgift: 0 kr i Sverige, 20 i övriga världen.
 • Valutaväxlingsavgift: 1.65%.

ICA Banken Plus erbjuder bra avgifter som även gör sig bra utomlands.

Kontaktinformation

ICA Banken AB
Box 4075
169 04 Solna
Telefonnummer: 033-47 47 90
Spärrnummer: 033-47 47 90
Organisationsnummer: 516401-0190

Öppettider
Måndag – fredag: 08:00 – 20:00
Lördag – söndag: 10:00 – 16:00

Kundtjänst via telefon och Facebook Messenger.

Krav för att bli beviljad ICA Banken Plus Kreditkort

 • 18 år fyllda
 • Minst månadsinkomst om 16 667 kr
 • Ej ha några betalningsanmärkningar
 • Inte arbetslös eller student

Redaktionen sammanfattar

Är du en riktigt stammis hos ICA och känner att du vill belöna dig själv med bonus och bra erbjudanden när du handlar hos dem. Då är ICA Banken Plus kreditkort matkortet för dig. Utöver bra bonus när du handlar hos ICA, (dubbelt så bra om du uppfyller ett enkelt krav), får du även tillgång till många räntefria dagar och räntor som är låga. Det som samtidigt talar emot ICA:s kreditkort är att bonusen enbart går att tjäna ihop hos ICA och dess tillhörande bolag, ingen bonus utanför. Dessutom täcker inte försäkringen lika mycket och är inte lika bred som flertalet andra försäkringar hos andra kreditkortsutgivare.

ICA Banken Plus kreditkort är kreditkortet för dig som främst spenderar dina pengar hos ICA. Vi lägger ju trots allt mycket pengar på matkonsumtion. Få tillgång till många räntefria dagar och låg ränta när dessa dagar är till ända. Detta matkortet gör inte bort sig utomlands med låg valutaväxlingsavgift.

Senast uppdaterad: 2023-02-23

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.