Framtiden för kreditkortsbonusar

Experter inom området förutspår hur bonusprogrammen kommer se ut under det kommande året.

Kvinna använder resekort utanför flygplats
Är det ett bra val med resekort under rådande pandemi?

Sammanfattning

Bonuskortens utformning kommer troligtvis ändras i och med pandemin, men kreditkort med återbäringen kommer att förbli ledande.
Underskatta aldrig kraften hos ett kreditkort med bra bonus – du kan använda dem för att resa, köpa produkter eller presentkort och till och med få tillbaka pengar direkt in på ditt bankkonto.
Kortutgivarna ändrar också sina erbjudanden och erbjuder ofta mer bonus om du spenderar ett visst belopp inom en viss tidsperiod.

Om du undrar hur bonuskort kommer ändra sig under 2021 har du kommit till rätt ställe. Vi har frågat experter inom området vad de tror kommer att hända inom kreditkortsbonusar.

Fler alternativ att lösa in sin bonus på

Vissa experter är eniga om att sätten vi kommer kunna lösa in vår bonus på kommer utvidgas ännu mer. Det kommer i sådana fall innebära att du kan lösa in din bonus på fler ställen än i dag eller bli erbjuden ett större urval av produkter och tjänster du kan byta in din bonus mot.
Resebranschen har det för närvarande tufft och tvingas förmodligen expandera sina sätt att lösa in bonus på, i dagsläget erbjuder resekorten ofta inlösen mot nya resor. Ett erbjudande som under rådande pandemi inte är vidare attraktivt.

Ännu bättre förmåner för vardagsinköpen

Vissa experter förutspår att vissa kreditkortsföretag kommer erbjuda ännu bättre förmåner vid vardagsinköp. I dagsläget kan man få 2-3 poäng per krona vid inköp i specifika matvaruaffärer eller vid köp i specifika nätbutiker. Det finns experter som tror att vi kommer att se en övergång till ännu högre bonusar vid inköp i fler antal butiker.

Se vårt utbud av bonuskort

Resekort kan få det svårt

På grund av pandemin har både rese, hotell och underhållnings-branschen nått bottennivåer och hög arbetslöshet.

Förändringarna inom dessa branscher ställer även hårda krav mot resebolagen som ger ut sina egna kreditkort. För att överleva tvingas de ändra sina bonusprogram, både för att få nuvarande kunder att stanna kvar men även för att locka nya.
Man brukar räkna in kreditkort med bonus inom två huvudkategorier: resekort och bonuskort.

De allmänna bonuskorten har inte sett någon försämring gällande konsumenters vanor, snarare tvärtom. Matvarukedjorna trummar på som vanligt, med uppsving i början av pandemin. Andra, mer allmänna bonuskort, har sett ökad användning framför allt dem som riktar in sig mot näthandeln.

Resekorten däremot har tuffare tider framför sig då både inrikes- och utrikes-flygningar har minskat drastiskt. Exempel på kreditkort som rejält fallit i attraktionsvärde är premiumkort, som främst lockar med tillgång till exklusiva lounger, ett erbjudanden som är ganska värdelöst under rådande tider.

Men, fortsätt att läsa för att se varför ett premiumkort kan vara det absolut bästa valet i just dessa tider…

Kortavgifterna kan sänkas eller nollas

Om en konsument inte kan utnyttja sina bonuspoäng eller överföra dem kommer de troligtvis inte vilja ha ett kreditkort som har en årsavgift.

Flertalet kreditkortsutgivare har valt att skjuta upp prishöjningen av årskostnaderna på sina kreditkort. Om man som konsument ringer till kreditkortsutgivaren kan man till och med slippa betala årsavgift för kommande år.

Kreditkort fungerar likt aktier, man bör köpa när dem är billiga och ”sälja dem”, (i detta fall sluta använda dem), när de är dyra. I pandemitider betyder det att du bör använda resekort eller premiumkort med förbättrade villkor och till lägre årsavgifter. Vanligtvis är det komplicerat att få ”elitstatus” med ett premiumkort, under pandemin har flera kortutgivare lättat på kraven, för att locka fler användare. Det innebär ett gyllene tillfälle för dig som konsument att få ”elitstatus” på ett mycket enklare sätt.

Se vårt utbud av premiumkort