Bank Norwegian

Kreditkort från Bank Norwegian
4.8/5

Kortfakta

Korttyp
Visa
Årsavgift
0 kr
Ränta
19.99%
Effektiv ränta
21.93%
Sparränta
0%
Kreditgräns
150 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 45 dagar
Kontantuttagsavgift
0 kr världen över
Valutaväxlingspåslag
1.75%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Ja
Avi- och administrationsavgift
0 kr*

* 45 kr för pappersfaktura

Utmärkt för:

Dig som ska ut och resa och vill ha en bra reseförsäkring som täcker vid olyckor eller förseningar. Bank Norwegian kreditkort har inte heller någon uttagsavgift i bankomat, vilket är något som lång ifrån alla kreditkortsutgivare bjuder på. Det passar även dig som vill samla bonuspoäng och få så kallad cashback.

Framröstad bästa resekortet

Fördelar

 • Heltäckande reseförsäkring som inte kompletterar hemförsäkringen vilket är extra bra.
 • Tjäna Norwegians egna bonuspoäng, CashPoints, upp till 10%.
 • Slipp uttagsavgifter i bankomater i hela världen.
 • Ingen årsavgift.
 • Rabatter och erbjudanden från över 150 nätbutiker när du handlar med kortet genom Reward eShop.
 • Köp på kredit i upp till 45 dagar utan ränta.

Försäkringar

Det som kostnadsfritt ingår i försäkringsväg med Norwegians kreditkort är en reseförsäkring. Vilket kan verka passande eftersom att Norwegian är Nordens största lågprisflygbolag. För att du ska täckas av reseförsäkringen är det enda du behöver tänka på att betala minst 75% av resan med ditt resekort från Bank Norwegian.

Reseförsäkring

Reseförsäkringen som ingår gratis om du betalar minst 75% av resan med Norwegian-kortet är en fullt täckande reseförsäkring för dig och hela din familj. Vissa andra kreditkortsutgivare kräver att du har en hemförsäkring som täcker vissa delar av försäkringsområdet på resan. Så är alltså inte fallet med Norwegian.

Exempel på vad som täcks av Norwegians reseförsäkring:

 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa
 • Bagageförsening
 • Självriskskydd hem- och villaförsäkring
 • Självriskskydd personbilsförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Självriskförsäkring - Hyrbil

För alla som reser mycket är det vanligt att även hyra en hyrbil. Självrisken är oftast hög och man får betala mycket för att ta bort självrisken genom biluthyrarens försäkring. Norwegians lösning på detta är att erbjuda en självriskförsäkring för hyrbilen, vilket innebär att du är försäkrad mot att behöva betala självrisken om du skulle råka ut för en skada på hyrbilen, eller om den skulle bli stulen.

Kostnaden för självriskförsäkringen är 249 kr per år, som förnyas varje år tills dess att den sägs upp.

Betalskydd

Ett betalskydd täcker upp för din utestående kredit om du skulle råka bli arbetslös eller drabbas av en allvarlig sjukdom som gör att du inte kan jobba. Försäkringen täcker för upp till 7 000 kr i månaden i upp till 6 månader. Efter den 6:e månaden löses skulden.

För betalskyddet betalar man 0.8% av sin utestående skuld i månaden.

ID-stöldförsäkring

Om någon obehörig får tag i dina personuppgifter kan de bland annat utnyttja dessa för att ansöka om lån i ditt namn, öppna bankkonto och göra beställningar på internet. ID-stöldförsäkringen täcker upp för omkostnader och avgifter som en utredning av identitetsstöld medför med exempelvis juridisk hjälp. Du kan även få kompensation för inkomstbortfall om du blir tvungen att vara borta från jobbet för att kunna återställa din identitet.

ID-stöldförsäkringen kostar 149 kr per år.

Tandvårdsförsäkring

Tandvård är ofta väldigt dyrt och har dessutom inget tak för hur pass dyrt det kan bli. Det kan därför vara bra att ha en försäkring som täcker för dessa kostnader oavsett om det som behöver utföras är ett mindre eller större ingrepp.

Kostnaden för tandvårdsförsäkringen varierar beroende på ålder. Priset är 237 – 475 kr per månad.

Bonus

En stor anledning till att vi på Kreditkortsförmedlingen rankar Bank Norwegian kreditkort så pass högt som vi gör är kombinationen av ett bra kreditkort att använda i utlandet med bra bonusprogram och även rabatter.

0.5 - 60% i cashback poäng

Med Norwegians kreditkort får du alltid minst 0,5% CashPoint oavsett vad du handlar.

1 CashPoint är detsamma som 1 norsk krona. Den norska kronans valutakurs ligger i närheten av vad vår svenska krona ligger i kurs.

I skrivande stund kan man som mest få hela 60% i CashPoint, det får man när man tecknar ett abonnemang hos Dagens Nyheter. En kanske mer användbar rabatt är rabatten man får när man köper sin flygresa hos Norwegian själva. Då får man hela 10% i CashPoint, vilket kan bli en del poäng, då längre flygresor kan kosta en högre summa. Det är inte heller ovanligt att Norwegian har samarbeten med flera olika kända företag som erbjuder uppemot 20% i CashPoint.

Rabatter och erbjudanden

Norwegian har i samarbete med över 150 olika näthandlare tagit fram erbjudanden där du får antingen rena poäng eller en viss procentsats i återbäring, för dina köp i dessa webbshoppar.

Bonusprogrammet kallar Bank Norwegian för Reward eShop, alla erbjudanden kan du hitta på deras hemsida.

Hur nyttjar man sina CashPoints?

CashPoint går enbart att nyttja som betalmedel vid bokning av Norwegian Air flygresa. Det blir således uppenbart att kreditkortet vänder sig till dig som tänker använda det som ett resekort.

Kredit & Ränta

Räntan hos Bank Norwegian Visa är 19.99%, vilket är i överkant räntemässigt bland de resekort men även övriga kreditkort som vi presenterar. Den effektiva räntan, som man räknar ut genom att ta räntan + övriga avgifter, är 21.93%. Med en så pass hög ränta gör man enligt oss bäst i att hålla sig inom de räntefria dagarna och inte nyttja en längre avbetalningsperiod än så.

Den räntefria perioden är på upp till 45 dagar, om du betalar av det som du köpt med kreditkortet inom denna period betalar du inte någon extra ränta.

Kreditgränsen är på upp till 150 000 kr, för att få utnyttja max kreditgräns krävs det att din personliga ekonomi är god och att du inte har några betalningsanmärkningar. Det är ett fåtal som får ta del av maxkrediten. Om du är en av dem som vill ta del av maxkrediten men inte får kan du alltid begära en ny prövning vid ett senare tillfälle. När din ekonomiska situation blivit bättre och eventuella betalningsanmärkningar har raderats.

Ränta: 19,99%
Effektiv ränta: 21,93%

Avgifter på Bank Norwegian Visa

Aviseringsavgift

Aviavgiften för e-faktura är 0 kr. Om du hellre önskar en pappersfaktura är kostnaden 45 kr per faktura.

Du kan alltså komma undan helt kostnadsfritt beträffande aviseringsavgifter.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften är 0 kr, vilket gör att du kan ta ut pengar helt kostnadsfritt i Sverige, inom EU och i resten av världen. Valutapåslaget tillkommer dock alltid, hos alla kreditkortsutgivare.

Valutapåslag

Valutapåslaget eller valutaväxlingsavgiften på Bank Norwegians kreditkort är 1.75% vilket är i nivå med andra kreditkort inom samma segment. Växlingsavgift är den avgift du betalar när du handlar i utlandet, i annan valuta än svenska kronor.

Det finns dock resekort som är helt utan valutaväxlingsavgift vilket kan vara en fördel att titta på om du ska använda kreditkortet på resa.

Räkneexempel:
Om du handlar för 1 000 kr utomlands betalar du 1 017,50 kr med valutapåslaget pålagt. Du betalar alltså 17,50 kr för valutapåslaget i detta fallet.

Årsavgift

Årsavgiften på Bank Norwegian Visa-kort är 0 kr. Årsavgiften är alltså alltid gratis.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om att använda kortet som resekort?

Här tittar vi närmre på tre faktorer som vi tycker är viktigast när man ska välja ett kreditkort som man ska nyttja innan, under och efter resan. Nämligen reseförsäkringen, uttagsavgiften och valutapåslaget.

Vad tycker redaktionen om reseförsäkringen?

Med Norwegians kreditkort medföljer en stark reseförsäkring om du betalar minst 75% av resan med kreditkortet. Reseförsäkringen är inte kompletterande utan en heltäckande försäkring som inte kräver att du har en hemförsäkring som täcker upp inom vissa områden. Försäkringen täcker inte bara för dig utan även för make/maka/sambo/partner, barn under 23 år och i viss mån barnbarn.

Reseförsäkringen är en av de faktorer som gör att vi varmt rekommenderar Norwegian till personer som ska ut och resa.

Vad tycker redaktionen om uttagsavgiften?

Uttagsavgiften är 0 kr. I den aspekten blir det svårslaget. Tänk dock på att det tillkommer valutapåslag i alla uttag man gör som inte är i svenska kronor. Hos Norwegian ligger den på 1,75% vilket du alltså måste lägga till på dina uttag för att få fram rätt summa.

Avgifterna som vi förknippar med uttag utomlands är relativt låga i jämförelse med många andra resekort.

Vad tycker redaktionen om valutapåslaget?

Valutapåslaget är 1.75% vid användning av Norwegians kreditkort i utlandet. I jämförelse med andra resekreditkort är detta i standardnivå. Det finns dock de resekorten som inte har något valutapåslag.

Valutapåslaget kan göra att vissa frekventa resenärer väljer bort Bank Norwegians VISA-kort. Om du inte reser så pass mycket är denna avgiften inget som borde göra att du undviker kortet. Framförallt eftersom att kreditkortets många andra avgifter är låga eller obefintliga.

Vad tycker redaktionen om bonusen?

För att vara ett kreditkort som främst riktar sig till kunder inom resesegmentet erbjuder Bank Norwegians kreditkort en riktigt bra bonus. Det är till och med så att detta resekortet inte gör bort sig som ett strikt bonuskort. Med minst 0.5% cashback på alla köp, konkurrerar de med många av de bästa bonuskreditkorten. Om du bokar flygbiljetter hos Norwegian Air får du upp till 10% i CashPoints.

De har även en egen Reward eShop där man kan hitta erbjudanden från upp till 200 webbutiker som även de ger höga rabatter i form av CashPoints. Så pass höga som 60% i återbäring.

Använd gärna ditt Bank Norwegian VISA till vardags med cashback på alla köp som du sedan kan lösa in mot gratis flygresor hos Norwegian Air.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Utöver den grymma reseförsäkringen som vi har avhandlat ovan finns det tilläggsförsäkringar som kan ge ett extra lugn och trygghet i vardagen.

Försäkringar som kan vara värda att nämna är ID-stöldförsäkring, självriskförsäkring för hyrbil, betalskydd och tandvårdsförsäkring. Detta är bara ett urval av tilläggsförsäkringar som kan vara bra att ha både på resan men även i hemmets lugna vrå.

Man kanske inte skaffar Norwegians kreditkort för tilläggsförsäkringarna, eftersom de är just tillägg och kostar extra. Ofta ingår vissa av dessa försäkringar i ens hemförsäkring eller går att välja som tillval till hemförsäkringen, till ett billigare pris.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Räntorna är en av Bank Norwegian kreditkorts akilleshälar. Med en effektiv ränta på 21.93% är de bland de högsta som vi Kreditkortsförmedlingen presenterar. Vi anser därför att ingen bör utnyttja räntan utöver de 45 räntefria dagarna.

Detta kreditkortet är ett av de bästa resekorten på marknaden om man undviker att använda räntan utöver de 45 räntefria dagarna som Bank Norwegian erbjuder.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Det är gratis att äga detta kreditkortet, det finns alltså ingen årsavgift. Den enda avgiften som tillkommer utöver eventuella räntor är valutapåslaget som ligger på en standardnivå i jämförelse med många andra kreditkort på den svenska marknaden.

Om du reser någon eller ett par gånger per år passar detta resekortet perfekt till dig och din familj när det gäller avgifterna.

Kontaktinformation

Bank Norwegian
Snarøyveien 36
1364 Fornebu, Norge
Telefonnummer: 0770-45 77 66
Spärrnummer: 0770-45 77 66
Organisationsnummer: 502073-3886

Öppettider
Måndag – söndag: 11:00 – 17:00

Kundtjänst via kontaktformulär (e-post) och telefon.

Krav för att bli beviljad Bank Norwegian kreditkort

 • Minst 23 år fyllda
 • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år från dagens datum
 • Inte vara arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Redaktionen sammanfattar

En av de bästa resekorten på den svenska marknaden. Utan årsavgift, ingen uttagsavgift och heltäckande reseförsäkring blir detta resekreditkortet din perfekta kompanjon på familjesemestern. Om du åker mer frekvent än ett fåtal gånger per år kan det vara värt att teckna ett resekort som har en årsavgift. Där det ingår fler förmåner och erbjudanden. Men för dig som överlag håller dig till att åka utomlands under sommarsemestern eller på andra skollov är detta kortet ett bra val.

Senast uppdaterad: 2023-06-21

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.