Det täcker kreditkortets reseförsäkringen beträffande Covid-19

Detta täcker kreditkortets reseförsäkring gällande Covid-19
Detta försäkringsskydd har du under Covid-19

Gäller mitt kreditkorts reseförsäkring om jag inte vill åka till ett Covid-19 drabbat land?

Avbokningsskyddet som ingår med ett kreditkorts reseförsäkring täcker enbart om du eller någon i din närhet skulle insjukna innan resan påbörjas. Försäkringsbolaget kräver då intyg från läkare där diagnos framgår och att du inte kan resa på grund av diagnosen.

Om du på grund av ålderdom eller kronisk sjukdom tillhör riskgrupp täcker dessvärre inte avbokningsskyddet dig heller. Risk för sjukdom är ingen giltig anledning att få utnyttja avbokningsskydd. Researrangören kan dock ha andra villkor, vi rekommenderar därför alltid att kontakta dem.

Jag är rädd för att bli smittad av Covid-19 om jag åker till mitt resmål. Täcker avbeställningsskyddet genom reseförsäkringen då?

I de allra flesta fall gäller inte avbeställningsskyddet du får genom ditt kreditkort för oro för smitta. Vissa försäkringsbolag erbjuder enskilda avbeställningsförsäkringar. En sådan försäkring kan gälla i de fall UD avråder från resa. Kontakta försäkringsbolag som är kopplat till ditt kreditkort för att ta reda på vad som gäller i ditt fall.

Jag har blivit sjuk i influensa inför avresa, gäller reseförsäkringen då?

Akut influensa räknas som akut sjukdom, i sådant fall gäller kreditkortsförsäkringens avbeställningsskydd. Du kommer behöva ett läkarintyg som du skickar in till försäkringsbolaget för verifiering.

Min resa har blivit avbruten på grund av Covid-19, vad gäller?

Om din resa blivit avbruten på grund av att du eller någon i ditt resesällskap blivit infekterad av Covid-19-viruset kan du dessvärre inte få någon ersättning genom reseförsäkringen. Om du däremot blivit drabbad av annan sjukdom har du rätt till ersättning. Säkerställ därför att du verkligen blivit infekterad av coronaviruset.

Överlag är katastrofskyddet som ingår i vissa försäkringar det enda som kan ge ekonomisk kompensation vid infektion av coronaviruset. Katastrofskydd ingår normalt inte i ett kreditkorts reseförsäkring, det kan ingå i hemförsäkringen. Ta kontakt med försäkringsbolaget där du har din hemförsäkring för ytterligare information.