Lättnad för dig som hamnat i skuld genom kreditkort

Person försatt i skuld genom kreditkort
Tips & råd på hur du kommer ur kreditkortsskuld.

Här på Kreditkortsförmedlingen förespråkar vi att man alltid bör betala sina kreditkortsräkningar innan förfallodatumet för att slippa betala någon ränta, det är så man utnyttjar ett kreditkort till max och får ut så hög ekonomisk vinning som möjligt. Men, vi kan alla göra misstag och hamna i en ond finansiell spiral nedåt. Det finns dock olika ekonomiska hjälpmedel på marknaden som underlättar vissa höga räntor som medföljer med vissa kreditkort.

Anyfin erbjuder möjlighet till omfinansiering. Ett sätt att komma ur skuldsättning.

Anyfin – Refinansiering av kreditkortsskulder

Sedan 2017 har Anyfin erbjudit så kallad refinansiering av privata lån och kreditkortsskulder. Skaparna bakom Anyfin har bakgrund inom Fintech-bolag som Klarna och iZettle. Med flertalet investmentbolag som delägare har de en stabil grund att stå på med många erkända bolag i ryggen, så som exempelvis Global Founders Capital och Northzone.

Anyfins affärsidé

Affärsidén som Anyfin erbjuder dig som kund är smidig och enkel. Om du har dragit på dig flertalet skulder i form av smålån och krediter kan du samla alla dessa hos Anyfin, i ett så kallat omstartslån, till en ränta som är betydligt lägre än den som du erbjuds i dagsläget. Anyfin betalar alltså dina olika skulder och samlar dessa hos sig till en fast ränta. Det finns givetvis många fördelar med ett sådant upplägg.

Fördelar:

  • Du slipper hålla reda på olika skulder från olika finansbolag vilket gör det lättare att hålla reda på dina utgifter.
  • Räntan blir garanterat lägre. När du ansöker om omstartslånet fyller du i alla dina nuvarande skulder och dess räntor genom att skanna dina fakturor. Med hjälp av dessa uppgifter tar sedan Anyfin fram ett bättre erbjudande om så är möjligt. Om de mot förmodan inte har möjlighet att erbjuda en bättre ränta än den du har i dag så återkommer de.
  • Betala enbart en faktura med lägre ränta i månaden i stället för flertalet mindre. Spara tid och slipp risken att missa någon inbetalning.

Med transparens som en av våra ledord anser vi att vi även har en skyldighet att även prata om risker med att samla sina lån och krediter hos Anyfin.

Risker:

  • En risk med att ta ett omstartslån är att du nollar dina lån och krediter hos de finansbolag som du i nuläget har skulder hos. Vilket innebär att du potentiellt skulle kunna sätta dig i ny skuld hos dessa finansbolag. Om du vet med dig att du har svårt att hantera din ekonomi vill vi därför rekommendera att ta kontakt med din lokala budget- och skuldrådgivare i stället för att ansöka om omstartslånet. Varje kommun har en skyldighet att erbjuda denna tjänst, gratis. Då får du professionell hjälp med att reda ut din ekonomi och även hjälp inför framtiden.
    Tänk på att ett omstartslån skulle kunna sätta dig i en ännu större finansiell kris om du väljer att fortsätta att skuldsätta dig hos övriga finansbolag.

Vad tycker andra om Anyfin? – Recensioner och omdömen

Ett par enkla sätt att säkerställa att ett finansbolag är seriöst och erbjuder en bra tjänst är att först och främst kontrollera att de har tillstånd att bedriva finansiella tjänster genom Finansinspektionen. Anyfin har tillstånd.
Ett annat sätt som vi varmt rekommenderar är att se vad andra verifierade användare tycker om bolaget. Trustpilot är störst på internet gällande företagsomdömen. I skrivande stund har Anyfin 4,7 av 5,0 med 721 röster, vilket översatt innebär ett utmärkt betyg.

Se själv betygen hos Trustpilot.