Bästa kreditkorten med bonus inför julhandel på nätet

Tomte sitter och beställer julklappar på internet med kreditkort i ena handen
Gör som tomten. Handla julklapparna på nätet i år.

E-handeln fortsätter varje år att slå försäljningsrekord. Coronakrisen har inneburit att fler personer än någonsin väljer att göra sina inköp på internet. Inte enbart sällanköp som hemelektronik och kläder utan även matvaruhandeln har sett ett rejält uppsving.

”Efter en minst sagt turbulent vår ser vi att trenden håller i sig och att e-handeln fortsätter öka även under andra halvan av året. Det är en glädjande och vi tror att trenden fortsätter året ut”, säger Nicklas Storåkers vd på Pricerunner.

Pricerunner mäter hur stor andel av den svenska befolkningen som gör sina inköp på nätet och jämför fortlöpande. Det tredje kvartalet har sett en fortsatt ökning, som under det första kvartalet såg den högsta stigningen under året. E-handlarindex, som Pricerunner kallar sitt jämförelseindex, har under det tredje kvartalet stigit till 69,6 vilket är en ökning med 0,4 jämfört med det andra kvartalet och en toppnotering över indexets historia.

Den stora ökningen går givetvis att härleda till pågående coronapandemi som förutspås slå alla försäljningsrekord inför julhandeln.

Det finns fortfarande en stark optimism inom e-handeln efter den vilda tillväxten butikerna upplevt online på grund av coronapandemin. Försäljningen blomstrar och det finns en förväntan att Black Friday och julförsäljningen förflyttas online mer än tidigare vilket ökar tron på ännu högre rekordnivåer i framtiden.

Nicklas Storåkers – vd Pricerunner

Hur kan du som konsument dra nytta av detta? Det finns kreditkort som ger bonus på alla inköp, specifika kreditkort är till och med inriktade på köp i näthandel. Det finns alltså vissa kort som är gjorda för att maximera bonusen vid köp på nätet. I den här sektionen går vi igenom dessa och förklarar hur din julklappshandel 2020 kan bli en så bra affär som möjligt med återbäring på varje inköpt krona.

De bästa kreditkorten för julhandel på internet

Komplett Bank Kreditkort
Komplett Bank Mastercard

Komplett Bank Kreditkort

Komplett Bank Mastercard är i särklass det kreditkort i Sverige som ger mest bonus för pengarna vid köp online. Det ger mest ”bang for the buck” för dig som gillar Komplett och som med glädje gör dina kommande julklappsinköp i deras webbshop. Det är nämligen så att du får hela 4% i återbäring på alla inköp du gör i deras e-handel om du använder deras kreditkort.

Men, det som gör detta kreditkort så pass bra som det verkligen är, är inte det faktum att du får hög cash-backbonus i Kompletts egna butik, utan det faktum att du får bra bonus vid köp i alla nätbutiker.

Du får nämligen 2% bonus vid köp i alla övriga nätbutiker under julhandeln och under alla andra tider på året för den delen. Det enda kravet som Komplett ställer är att du genomför köpet med deras kreditkort och att nätbutiken som du gör köpet i är registrerad som e-handel hos Mastercard. Med andra ord, nästan alla e-handlare på den svenska marknaden.

Är Komplett Bank Mastercard endast bra vid köp på nätet?

Svaret är nej. Som om det inte vore nog med att Komplett utklassar konkurrenterna när det kommer till köp på nätet är de även konkurrenskraftiga när det gäller inköp även i fysiska butiker. Det är nämligen så att du får 1% bonus på alla övriga inköp du gör. Alltså, 1% bonus i alla butiker som du normalt handlar i, så som: i mataffären, vid tankning av bensin, i klädaffären och i alla andra butiker.

Hur mycket kostar Komplett Bank kreditkort?

Komplett Mastercard är helt gratis, utan årsavgift. Det enda du behöver betala för är eventuell ränta om du väljer att nyttja krediten utöver de generöst tilltagna 55 räntefria dagarna. Om du dessutom väljer att använda Komplett Banks sparkonto får du 0,85% i sparränta tills du behöver använda pengarna till att betala för din utnyttjade kredit.

Vad är haken?

Eftersom Komplett är ett så pass bra bonuskort måste det finnas någon hake, eller? Ja, det finns en hake som enbart är en hake om du inte gillar Komplett som företag. Det är nämligen så att du enbart kan nyttja bonusen som betalmedel i Komplett webbshop. Du kan alltså enbart dra av din intjänade bonus vid kommande köp i Komplett nätbutik. Med andra ord, om du brukar handla i Kompletts butik är detta inget problem då du helt enkelt nyttjar din bonus vid kommande inköp. Om du inte gillar Komplett eller inte brukar köpa hemelektronik, som är Kompletts största försäljningsområde, finns det andra kreditkort som passar bättre.

Läs mer om Komplett Bank kreditkort

Everydaycard Kreditkort
Everydaycard Mastercard

Everydaycard

Everydaycard fungerar som ett bonuskort ska fungerar i de bästa av världar, nämligen så att du får tillbaka din intjänade bonus direkt in på bankkontot två gånger om året. Vilket innebär att du kan spendera din intjänade bonus precis på det sätt som du själv föredrar, när du vill, var du vill.

Nackdelen med kreditkortet blir i stället den att bonusen du tjänar in inte är i närheten av den som exempelvis Komplett Bank kreditkort erbjuder. Everydaycard erbjuder två bonusnivåer där den högsta ligger på 1%.

1% bonus tjänar du när du betalar med ditt Everydaycard vid inköp av livsmedel och drivmedel. Alltså de posterna som vanligtvis väger tyngst i vardagsbudgeten. Det är därför extra välkommet att just dessa inköp ger högst bonus. När du har handlat för över 19 999 kr under en bonusperiod, som är 6 månader lång, ger alla inköp 1% cash-backbonus.

Den lägsta bonusnivån ligger på 0,5%, det är denna nivå du börjar på när en ny bonusperiod startar. Alla inköp du gör utöver livsmedel och drivmedel ger alltså 0,5% i bonus tills du kommit upp till 19 999 kr i totalt inköp, efter detta ger alla inköp 1% i bonus som kommer in på ditt konto vid slutet av varje bonusperiod, i maj och november.

Hur mycket kostar Everydaycard?

Under det första året betalar du ingen årsavgift för att inneha Everydaycard. Om du fortsätter att inneha kreditkortet betalar du en årsavgift som ligger på 195 kr/år under år två och framåt. Utöver årsavgiften tillkommer inga andra avgifter om du använder e-faktura och betalar dina fakturor inom de räntefria dagarna som, likt Komplett Banks kreditkort, är 55 dagar.

Läs mer om Everydaycard

Summering

Vi rekommenderar varmt Komplett Banks kreditkort för dig som tänker göra din julhandel på nätet i år. Framförallt för dig som har teknikintresserade familjemedlemmar och bekanta då det finns extra bonus att skrapa ihop inne i Kompletts egna webbshop. Men de 2% i bonus som övriga inköp på nätet ger borde passa bra för alla som tänker göra julshoppingen på nätet i år.

För dig som inte är teknikintresserad eller ogillar Komplett kan Everydaycard vara ett bättre alternativ.