Collector Bank

Collector Bank Easyliving Kreditkort

Collector Easyliving

4.6/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
0 kr första året* (195 kr/år)
Ränta
17.25%
Effektiv ränta
17.25%
Sparränta
0%
Kreditgräns
100 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 56 dagar
Kontantuttagsavgift
3% (minst 45 kr)
Valutaväxlingspåslag
0%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Nej
Avi- och administrationsavgift
0 kr

* Ange koden ”COLLEASY” när du ansöker

Collector Bank Easycard Kreditkort

Collector Easycard

2.5/5

Kortfakta

Korttyp
Mastercard
Årsavgift
290 kr/år
Ränta
19%
Effektiv ränta
21.53%
Sparränta
0%
Kreditgräns
30 000 kr
Räntefria dagar
Upp till 56 dagar
Kontantuttagsavgift
4% (minst 50 kr)
Valutaväxlingspåslag
2%
Kontaktlös betalning
Ja
Google/Samsung/Apple Pay
Nej
Avi- och administrationsavgift
0 kr*

* 19 kr för pappersfaktura

Utmärkt för:

Easyliving är främst bra för dig som tänker använda kreditkortet på resan utomlands och betala direkt med kortet i affärer. Alltså inte kontant betalning. Detta eftersom att kortet inte har någon valutaväxlingsavgift, vilket betyder att du kan betala med kreditkortet i utlandet utan att betala något extra. Den gratis kompletterande reseförsäkring är också en av de bättre på den svenska marknaden.

Fördelar

 • Ingen valutaväxlingsavgift på Easyliving-kortet.
 • Flertalet försäkringar ingår utan kostnad med Easyliving.
 • Gratis kompletterande reseförsäkringar med både Easyliving och Easycard.
 • Ingen årsavgift under det första året med rabattkod för Easyliving.
 • Cashback-erbjudanden hos många butiker genom mobilappen Meniga Rewards.
 • Upp till 56 räntefria dagar.

Försäkringar

En av Collector Bank Easyliving kreditkorts största försäljningsargument är utan tvekan att du får tillgång till flertalet försäkringar. Det är till och med så att Easyliving har en av de mest omfattande försäkringarna av dem som är gratis på kreditkortsmarknaden i Sverige. Nedan går vi igenom en del av de försäkringarna som ingår när man genomför sina köp med sitt Easyliving kreditkort. Med Easycard ingår kompletterande reseförsäkring och även avbeställningsskydd.

Reseförsäkring

Collector Bank har i samarbete med försäkringsbolaget ERV Sverige tagit fram ett omfattande försäkringsskydd. När det gäller resandet så täcks man av en kompletterande reseförsäkring om man betalar för mer än 50% av resan med sitt Easyliving- eller Easycard-kreditkort.

En av de bästa kompletterande reseförsäkringarna ingår med Easyliving Mastercard där bland annat följande ingår:

 • Avbeställningsskydd – Få ersättning om du blir tvungen att avbeställa resan på grund av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall.
 • Bagageförsening – Få ersättning om ditt bagage skulle bli försenat. Ersättningen beror på hur lång tid man behöver vänta på sitt bagage. Exempelvis utgår en ersättning om 2 000 kr per per efter 6 timmars försening.
 • Resestartsskydd – Med detta skydd får du ersättning om resan blir försenad vid utresa likväl som hemresa.
 • Självriskskydd – Slipp betala självrisk om du skulle behöva nyttja din hemförsäkring eller bilförsäkring inom 60 dagar efter att resan har påbörjats.

Förlängd garanti - Ett extra år

När du köper ny hemelektronik eller vitvaror med Easyliving-kortet ingår en förlängd garanti med upp till ett år. Dock längst i 3 år totalt, tillverkargarantin inkluderad.

Allrisk - Hemelektronik och Hushållsapparater

Om du betalar hela beloppet av ny hemelektronik eller hushållsmaskiner med Easyliving kreditkortet ingår två års allrisk. Varans värde måste minst vara 1 000 kr. Ersättning uppgår dock till högst 20 000 kr per skada.

Evenemangsskydd

Om du råkar ut för olycksfall eller akut sjukdom inför ett evenemang som du har betalt med Easyliving-kortet kan du få ersättning för avbeställning inklusive eventuell självrisk. Ersättningen uppgår till högst 10 000 kr per person.

Leveransförsäkring vid internetköp

Få extra trygghet i att varan som du beställer via internet kommer att komma fram till dig utan skador. När du betalar för ditt internetköp med Easyliving ingår försäkringen som täcker för skadad vara, saknad vara och utebliven leverans. Företaget som säljer varan måste dock vara registrerat inom EU.

Bonus

Collector Bank med sina kreditkort Easyliving och Easycard erbjuder inget eget bonusprogram på liknande sätt som många andra kreditkortsutgivare. Det finns alltså inget sätt att få en viss procent i bonus på kreditkortsköp. De har i stället ingått ett samarbete med svenska Wrapp, (numera uppköpta av brittiska Meniga), ett techbolag som erbjuder rabatter och erbjudanden genom sin mobilapp. De har som mål att ersätta kundkort och lojalitetsprogram genom att kunder kopplar sina kompatibla kreditkort till appen. Både Easyliving och även Easycard är kompatibla med Meniga Rewards-appen (fd Wrapp).

Koppla ditt kreditkort till Meniga Rewards-appen

För att ta del av erbjudanden och rabatter i form av cashback/återbäring måste man registrera sitt kort i Meniga Rewards-appen.

När detta är gjort kan man se alla butikers erbjudanden. När man hittar ett erbjudande som man vill utnyttja aktiverar man rabatten i appen och genomför köpet som vanligt med sitt Easyliving eller Easycard. Du ser inte rabatten direkt vid köp, det går i stället till så att den rabatterande summan betalas tillbaka till ditt kreditkort.

Kredit & Ränta

Räntan som Collector Bank erbjuder genom sina kreditkort Easyliving och Easycard är 17.25% respektive 19%. Med en effektiv ränta om 17.25% respektive 21.53%.

Med genomsnittliga räntenivåer runt 20% på den svenska kreditkortsmarknaden hamnar både Easyliving och Easycard runt denna nivå. Om du känner för att använda ditt kreditkort på kredit med medföljande ränta så är Collector Easyliving och Collector Easycard därför ett helt okej alternativ.

För att maximera den nytta man kan få ut av sitt kreditkort rekommenderar alltid vi på Kredikortsförmedlingen att man håller sig inom de dagarna som man kan utnyttja räntefritt. Hos Collector Bank ligger dessa på 56 stycken dagar. Vilket är bland de mer generösa erbjudanden som vi presenterar. Om man betalar av sin faktura inom dessa dagar slipper man alltså betala någon extra ränta. Det går att jämföra med ett lån helt utan ränta. Tänk dock på att hålla ”lånet” kort, alltså inom de 56 dagarna. Annars blir det ett dyrt lån jämför med ett vanligt, konventionellt lån.

Ränta – Collector Easyliving: 17,25%
Effektiv ränta – Collector Easyliving: 17,25%

Ränta – Collector Easycard: 19%
Effektiv ränta – Collector Easycard: 21,53%

Hur hög kredit kan man få?

Om man nu bestämmer sig för att utnyttja kredit kan det självklart vara bra att veta hur hög kredit man kan få. På Collector Easyliving-kortet kan man få en ränta på upp till 100 000 kr. På Collector Easycard-kortet ligger kreditnivån däremot på upp till 30 000 kr.

Tänk på att detta är taket på vad Collector Bank kan tänkas erbjuda kund. Vad din exakta kredit blir beror på din ekonomiska situation och även hur din kreditvärdighet ser ut. Det tar Collector reda på genom att ta en kreditupplysning på dig.

Avgifter på Collector Banks kreditkort

Aviseringsavgift

Båda kreditkorten, Easyliving och Easycard, går att betala för mot e-faktura. Om man väljer att göra det tillkommer ingen aviseringsavgift.

Om man i stället känner behov av att få avisering på pappersfaktura tillkommer en avgift om 19 kr per faktura.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften på Easyliving-kortet är 3% per uttag, lägst 45 kr.
Uttagsavgiften på Easycard är 4% per uttag, lägst 50 kr.

Avgiften som tillkommer när du tar ut pengar ur en bankomat kallas för uttagsavgiften, vare sig du är på hemmaplan eller i utlandet. Standardnivån på uttagsavgifter bland de kreditkort som vi presenterar ligger på ca. 3%, vilket betyder att Easycard ligger en bit över snittet.

Vi förmedlar även kreditkort som inte har någon uttagsavgift alls.

Valutapåslag

Valutaväxlingsavgiften kan vara det argument som talar mest till Easylivings fördel bland de resekorten vi förmedlar. Detta eftersom att Easyliving inte har något valutapåslag. Valutapåslaget är alltså 0 kr. Det betyder alltså att du kan betala för produkter och tjänster utomlands utan att behöva betala något extra för det. Detta är en av få kreditkort som man kan göra det med.

Easycard har ett valutapåslag om 2%. Det i kombination med uttagsavgiften på 4% gör att det blir svårt att rekommendera detta kort som en ”resekompis”.

Valutapåslag är en avgift man måste betala när man ska handla något när man är utomlands. Alltså när man handlar något i en annan valuta än svenska kronor.

Årsavgift

Årsavgiften hos Collector Easyliving är 195 kr per år. Hos Collector Easycard ligger denna avgiften på 290 kr per år.

Det går dock att få första årsavgiften gratis på Easyliving-kortet, det får man genom att ange rabattkoden: ”COLLEASY” när man ansöker om sitt kreditkort på Collectors hemsida.

Recension

Helhetsbetyg
Cashback & Bonus
Förmåner
Räntefria dagar
Försäkringar
Årsavgift
Kundsupport
Användning utomlands
Räntor
Kundnöjdhet

Vad tycker redaktionen om att använda kortet som resekort?

Eftersom att Easyliving främst lämpar sig som ett resekort går vi här igenom hur väl kortet lämpar sig för att använda innan, under och efter resan. Med reseförsäkring, uttagsavgift och valutapåslag.

Vad tycker redaktionen om reseförsäkringen?

Reseförsäkringen som medföljer gratis med Easyliving och Easycard, när du betalar minst 50% av resan med respektive kreditkort, är en kompletterande reseförsäkring. Som i Easylivings fall är en av de bättre kompletterande reseförsäkringarna som vi kunnat hitta på den svenska kreditkortsmarknaden. Med det sagt så ska man komma ihåg att det är en kompletterande reseförsäkring, vilket betyder att du måste ha en hemförsäkring som täcker upp vid vissa situationer där reseförsäkringen inte har någon täckning.

Var noggrann med att gå över vad Easyliving- och Easycard-reseförsäkringen täcker och vad din hemförsäkring täcker innan du bokar en resa för att vara säker på att du är fullt försäkrad på utlandsresan.

Vad tycker redaktionen om uttagsavgiften?

Uttagsavgiften på Easyliving-kreditkortet är 3% (minst 35 kr) per uttag och på Easycard-kreditkortet ligger samma avgift på 4% (minst 50 kr). Eftersom att Easycard även har valutapåslag, som även det läggs på vid kontantuttag, kan ett uttag bli dyrt. Vi ger ett exempel:

Uttaget belopp 500 kr + uttagsavgift 50 kr + valutapåslag 10 kr = 560 kr 

Du betalar alltså 60 kr i avgift på ett uttag på 500 kr.

Easyliving har inget valutapåslag.

Easycard-användare gör bäst i att lämna sitt kreditkort hemma under utlandsresor, det är för dyrt att använda i jämförelse med de allra flesta resekorten. Eftersom att Easyliving inte har någon valutaväxlingsavgift är det lättare att motivera enstaka uttag under semestern eller resan. För att hålla nere kostnaderna bör dessa dock hållas till ett minimum.

Vad tycker redaktionen om valutapåslaget?

Det är när vi kommer till valutapåslaget som Easyliving glänser som mest. Easyliving har nämligen 0% i valutapåslag, vilket betyder att du kan handla direkt i affärer i utlandet, med ditt Easyliving-kreditkort, utan att betala något extra för det.

Easycard å andra sidan har en valutaväxlingsavgift, som det också kallas, om 2% vilket är relativt högt.

Easyliving kan vara det perfekta kreditkortet att ta med på resan om man håller sig till att betala med sitt kort direkt i butik. Man tar alltså inte ut pengar i bankomat. Då betalar man ingen extra avgift vilket betyder att du kan använda kreditkortet på samma sätt som hemma i Sverige.

Som vi tidigare nämnt kan vi inte rekommendera Easycard som ett resekort.

Vad tycker redaktionen om bonusen?

Eftersom Collector Banks kreditkort inte har några bonusprogram som liknar andra bonuskort blir det svårt att jämföra. Både Easyliving och Easycard ger bonuserbjudanden och återbäring genom mobilappen Meniga Rewards. Erbjudanden som presenteras i denna app riktar sig främst till personer som bor i större städer som Stockholm, Göteborg eller Malmö då det enbart är fysiska butiker som omfattas av erbjudanden.

Ladda ned Meniga Rewards och kontrollera deras erbjudanden innan du skaffar Easyliving eller Easycard om du ämnar använda någon av dessa kort som ett bonuskort. Om du bor i en större stad där det finns erbjudanden i butiker som du brukar handla i kan dessa vara bonuskorten för just dig.

Vad tycker redaktionen om försäkringen?

Easyliving har en av de mest omfattande försäkringsplanerna, som är gratis, som vi presenterar här på Kreditkortsförmedlingen. Med kostnadsfri kompletterande reseförsäkring, förlängd garanti och allrisk på hemelektronik och hushållsmaskiner, evenemangsskydd och även leveransförsäkring. Allt gratis. Ger Collector Bank genom Easyliving-kortet en väldigt omfattande försäkringsskydd som få andra kreditkortsutgivare kan slå. Easycard har å andra sidan enbart kompletterande reseförsäkring som ingår gratis.

För 195 kr per år, gratis första året, får du tillgång till ett gediget försäkringsskydd som ger en extra tryggheten i vardagen vid konsumtion likväl som under resan.

Vad tycker redaktionen om räntorna?

Med effektiva räntor om 17.25% och 21.53% hamnar både Easyliving och Easycard runt medel i räntenivå. De räntefria dagarna ligger på 56 dagar på båda kreditkorten, vilket är över medel.

Vi rekommenderar att först och främst använda dessa kreditkorten under de 56 räntefria dagarna. För att sedan betala av sina skulder. Om man har ett behov av att utnyttja krediten längre är både Easyliving och Easycard ett acceptabelt alternativ, om man då ser till den effektiva räntan.

Vad tycker redaktionen om avgifterna?

Med rabattkod får du första årsavgiften gratis på Easyliving kreditkort. Efterföljande år är årsavgiften 195 kr per år. Årsavgiften på Easycard är 290 kr per år. Uttagsavgifterna är 3% (minst 45 kr), respektive 4% (minst 50 kr). Valutaväxlingsavgiften är 0% på Easyliving och 2% på Easycard.

Collector Easyliving är det utmärkta kreditkortet att ha med på utomlandsresan för konsumtion över disk. Om du reser ett par gånger, eller fler, utomlands per år tjänar du snabbt in de 195 kronorna som årsavgiften är på från och med år två.

Kontaktinformation

Collector Bank AB
Lilla Bommens Torg 11
411 04 Göteborg
Telefonnummer: 010-161 00 60
Spärrnummer: 010-161 00 60
E-post: kreditkort@collectorbank.se
Organisationsnummer: 556597-0513

Öppettider
Måndag – fredag: 08:00 – 18:00

Kundtjänst via e-post, livechatt och telefon.

Krav för att bli beviljad Easyliving och Easycard kreditkort

 • Minst fyllt 20 år
 • Vara folkbokförd i Sverige med ett svenskt personnummer
 • Inga betalningsanmärkningar

Redaktionen sammanfattar

Easyliving ligger i den absoluta toppen av resekreditkort. Den största anledningen till det är att den inte har något valutapåslag. Vilket gör det möjligt för dig att betala med kortet utomlands utan några extra avgifter. Men även för den kompletterande reseförsäkringen som i kombination med en hemförsäkring täcker upp alla behov i försäkringsväg på resan.

Täck upp för årsavgiften på 195 kr genom att åka utomlands några gånger per år. Om du enbart åker utomlands en gång per år kan det vara bättre med ett resekort utan årsavgift.

Om vi på Kreditkortsförmedlingen hade listat ”försäkringskort” hade troligtvis Easyliving blivit korad vinnare. Med flera bra kostnadsfria försäkringar erbjuder Collector Bank i samarbete med försäkringsbolaget ERV Sverige många bra försäkringar som ger lugn i vardagen med extra trygghet.

Easycard är främst till för dig som har svårt att bli beviljad ett annat kreditkort då en av få fördelar med detta kreditkort är att det är lätt att bli beviljad.

Senast uppdaterad: 2022-03-26

Håll dig uppdaterad om branschtrender och nya
erbjudanden med vårt månatliga nyhetsbrev.